*Nettavisen* Sport.

Bakke overtar for Deane

Geir Bakke blir trolig presentert som ny 08-trener. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Det bekrefter tippeligaklubben.

23.10.14 14:22

Det blir Geir Bakke som etterfølger Brian Deane som Sarpsborg 08s hovedtrener, melder klubben torsdag ettermidag.

Lokalavisen SA meldte det samme tidligere på dagen. Tom Freddy Aune, tidligere Fredrikstad-trener, blir Bakkes assistent i jobben.

Bakke fyller 45 år torsdag og gleder seg over ny jobb.

- Det er en fin presang å møte denne gjengen. Det som har slått meg er den entusiasmen som preger klubben. Jeg så det i semifinalen i cupen. Tross for at de lå nede, sto de på til siste slutt og kjempet. Det fascinerte meg virkelig, sier Bakke ifølge NTB.

- Det er potensial i klubben til å ta nye steg, og jeg har tro på meg selv at jeg kan fortsette med det. Vi skal i hvert fall ha tyngden til å være med å løfte klubben videre. Vi har jo nesten 40 års erfaring fra norsk toppfotball til sammen, sier han videre.

Geir Bakke startet sin trenerkarriere på toppnivå som assistent for Tom Nordlie i Vålerenga i 1999. Da Nordlie fikk sparken, fortsatte han i Oslo-klubben som assistenttrener og spillerutvikler i flere sesonger. Deretter fulgte hovedtrenerjobben i Moss Fotballklubb, før han i august 2008 tok jobben som assistenttrener i Stabæk. Foran 2012-sesongen tok Bakke hovedtrenerjobben i Kristiansund Ballklubb, en klubb han hadde stor suksess i.

17. januar i år ble han presentert som Tor Ole Skulleruds assistenttrener for årets seriemester Molde.

Geir Bakke, som i sin aktive karriere spilte for Strømmen, Stabæk og Kongsvinger, regnes som en del av "den nye vinen" blant norske fotballtrenere. Han er god kamerat og kollega med Sarpsborg 08s sportssjef Thomas Berntsen. Som trener regnes Bakke for å være både ung og moderne - og han får de beste skussmålene for jobben han har gjort i blant annet Molde.

Helt fra det var klart at Sarpsborg 08 ikke fornyer kontrakten med suksesstrener Brian Deane, har Geir Bakke versert på alle spekulasjonslister over mulige nye 08-sjefer. Nå viser det seg at det som sannsynligvis har vært klubbens førstevalg, takker ja til oppdraget på Sarpsborg stadion.

Les mer fra SA her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.