RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BLIR HAN I LIVERPOOL? Philippe Coutinho.
BLIR HAN I LIVERPOOL? Philippe Coutinho. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

Balague om Coutinho: - Ikke det Barcelona ser etter

Sist oppdatert:
Eksperten ser ikke for seg at den spanske storklubben henter Liverpools største stjerne nå i sommer.

Liverpools Philippe Coutinho viste klasse mot West Ham søndag og scoret to viktige mål for den røde klubben borte på London Stadium.

I tillegg vartet brassen opp med en vidunderlig assist da Daniel Sturridge ble spilt alene med keeper og satte inn 1-0 i første omgang.

Ryktene rundt Liverpool-stjernen har vært mange den siste tiden og 24-åringen blir stadig koblet med en overgang til Barcelona.

Guillem Balague, ekspert på spansk fotball, er likevel klar på at det trolig ikke blir noen overgang til Camp Nou for Coutinho nå i sommer.

Han mener katalanerne ikke ser etter en slik spillertype akkurat nå.

- Folkene rundt Coutinho jobber helt klart med å få til en overgang til Barcelona, men av ulike grunner kommer ikke Barcelona til å gå for ham nå i sommer, skriver Balague i sin spalte for Sky Sports.

- For det første kommer han til å koste mye penger og for det andre ser Barcelona på Coutinho som en angrepsspiller og selvsagt trenger ikke klubben å styrke angrepet sitt nå, mener den anerkjente eksperten.

Barcelona har som kjent trioen Neymar, Luis Suarez og Lionel Messi i angrepet og mye skal til for å henvise de til benken med det første.

- Barcelona ser etter en annen type midtbanespiller. Ingen er i tvil om at Coutinho har kvaliteter, men Barcelona har ikke penger til å hente inn tre-fire nye spillere som skal gå rett inn i førsteelleveren, mener Balague.

I tillegg til å være ekspert for Sky Sports har Balague skrevet flere fotballbøker, blant annet biografier om Lionel Messi, Josep Guardiola og Cristiano Ronaldo. Han har ved flere anledninger vist at han har gode kilder innad i både spansk og engelsk fotball.

Coutinho uttalte seg nylig også om Barcelona-ryktene.

- Barcelona er et av verdens beste lag, men enn så lenge har jeg ikke hørt noe fra dem. Skulle det komme en forespørsel, kommer den til manageren min. Jeg fokuserer kun på det som skjer ute på banen, sier han til ESPN Brasil, gjengitt av Liverpool Echo.

EKSPERT: Guillem Balague.

- Jeg har kontrakt med Liverpool og vi har fortsatt sjansen til å nå Champions League neste sesong. Alt som ikke dreier seg om fotball, er det andre enn meg som håndterer, sier den tekniske brassen.

24-åringen innrømmer likevel at han liker koblingen med katalanerne.

- Jeg er glad for å vite at en så stor klubb er interessert i meg, det er fint, men det som er viktig for meg er å jobbe hardt videre, sier Coutinho.

Stjernen skrev under på en ny kontrakt med Liverpool så sent som i januar og den strekker seg fem år fram i tid.

Følg Nettavisen Sport på Snapchat!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere