RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bale: - Blir lamslått av Ronaldo

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Sist oppdatert:
Waliseren mener ingen spillere i verden kan sammenligne seg med superstjernen.

- Siden jeg kom hit, har Ronaldo vært helt utrolig. Jeg tror ikke han har scoret mindre enn to mål i hver kamp siden jeg ankom klubben. Man blir lamslått av å se målstatistikken hans denne sesongen, sier Bale i et intervju med The Independent.

Ronaldo har totalt scoret 32 mål for klubb- og landslag denne sesongen, og nå mener den tidligere Tottenham-spilleren at han bør være en soleklar vinner av Ballon d`Or, eller Gullballen som vi sier i Norge.

- For meg er han verdens beste spiller, og jeg synes ikke noen er i nærheten av ham. Han fortjener den prisen, sier Bale ifølge Sky Sports.

- Verdens beste
Real Madrid-trener Carlo Ancelotti er, ikke overraskende, enig med sin egen elev.

- Han er toppscorer i ligaen og han er toppscorer i Champions League. Hvis vi i tillegg skal dømme ut fra ferdigheter, er han best. Han er profesjonell og seriøs både før, under og etter trening, og han går aldri glipp av en eneste økt. For meg er han verdens beste spiller akkurat nå, sier Ancelotti ifølge Daily Mail.

Det er landslagstrenere, landslagskapteiner og utvalgte journalister fra alle FIFAs medlemsland som stemmer fram hvem som mottar Gullballen. På grunn av lav deltakelse er stemmefristen nå flyttet til fredag 29. november, og Ronaldo er favoritt til å motta prisen. Han vant prisen i 2008, mens Lionel Messi har snappet den de siste fire årene.

Mange var usikre på hvordan Bale ville fungere sammen med Ronaldo i Real Madrid, og kritikerne spådde et sjalusidrama mellom de to superstjernene.

Bale forteller at han likevel ikke var spent da han skulle treffe Ronaldo for første gang etter overgangen.

- Jeg var ikke nervøs. Det var fantastisk å møte en spiller av hans kaliber, og helt siden jeg ankom har han ikke sagt et vondt ord til meg. Han har støttet meg i hver kamp og gitt meg selvtillit. Han har delt erfaringer med meg fra tiden da han selv var ny i klubben, og hjulpet meg langt på vei. Han har vært helt fantastisk, er den hyggelige attesten fra Bale.

- Kommer godt overens
Bale forteller videre at han ser på Ronaldo som en kollega, ikke konkurrent.

- Det finnes ikke rivalisering mellom oss. Vi kommer meget godt overens, og han hjelper meg både på og utenfor banen. Vi trives sammen, og det mener jeg kommer til syne når man ser statistikken over mål og assist, sier Bale.

Og la oss gjøre nettopp det:

Cristiano Ronaldo har vært brennhet denne sesongen, og er La Ligas toppscorer med 17 mål og tre målgivende pasninger på 14 kamper. Gareth Bale har scoret fire mål og lagt fem målgivende pasninger på åtte ligakamper siden overgangen fra Tottenham.

- Det er fortsatt mer som venter fra oss begge, og forhåpentligvis får vi en suksessfull sesong på grunn av det, sier Bale.

Trives i Spania
Waliseren har nå bodd i Spania i underkant av tre måneder, men forsikrer om at han begynner å vende seg til den spanske kulturen og levemåten. Spansken blir sakte men sikkert bedre, og han begynner å bli komfortabel med de uvante tidspunktene for måltider.

- Jeg trives med alt her, og fotballen er helt utrolig. Det varme været hjelper også, sier Bale.

Det er lett å tro en waliser på akkurat det.

Mandag ble det imidlertid klart at Ronaldo har pådratt seg en kneskade og er usikkert til onsdagens Champions League-kamp mot Galatasaray.

Den portugisiske stjernen måtte gi seg like før pause i lørdagens kamp mot Almeira. Mandag ble det bekreftet at klubbens toppscorer er skadd.

- Det er funnet en skade på baksiden av hans venstre lår, opplyser Real Madrid på sin hjemmeside.

El Galacticos leder for øvrig gruppe B med seks poeng ned til motstander Galatasaray. Onsdagens kamp kan du følge i vårt livesenter NaLive.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere