Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bale: - Tottenham er tilbake

Foto: Mike Hewitt/Getty Images
Sist oppdatert:
Spurs ligger likt med Arsenal etter seier mot Swansea.

TOTTENHAM - SWANSEA 3-1:

Etter at Arsenal noe overraskende tapte lørdagens kamp mot Queens Park Rangers, hadde Tottenham sjansen til å komme á poeng med byrivalen med seier i søndagens oppgjør på White Hart Lane mot Swansea.

Lagene fra Nord-London kjemper begge om tredjeplassen i Premier League, og det kan se ut som om kampen vil fortsette til siste slutt etter søndagens kamp på White Hart Lane.

Swansea har vært den store overraskelsen denne sesongen og lå før søndagens oppgjør på en imponerende tiendeplass. Men Tottenham ble for sterke på White Hart Lane da de vant 3-1 mot gjestene fra Wales.

- Vi er tilbake. Vi føler at vi har fått et vendepunkt og selvtilliten vokser, sa Tottenhams Gareth Bale til Sky Sports etter kampen.

- Vi viste hva vi kan gjøre på banen mot et velspillende lag som Swansea. De har vært fantastisk gode, men vi viste hva vi er gode for. Nå er vi tilbake etter den svake perioden vi har hatt, sa Bale

Tottenham startet best
I første omgang dominerte Tottenham. Hjemmelaget presset gjestene fra Wales og fikk hull på byllen etter 19 minutter da Rafael van der Vaart satte inn 1-0 for Spurs.

Gareth Bale kom seg fri på venstrekanten slik han har gjort i store deler av sesongen og fikk lagt inn foran mål. Swansea-midtstopper Ashley Williams fikk kastet seg foran Adebayor som ventet i boksen, men klarerte kun til van der Vaart som satte ballen i mål fra 17 meter.

Spurs fortsatte å styre showet etter målet, men klarte ikke å øke ledelsen før pause og det stod dermed 1-0 da dommeren blåste av den første omgangen.

Etter hvilen virket gjestene noe mer farlige og skapte omgangens første mulighet etter 50 minutter.

Islending skapte problemer for Spurs
Islandske Gylfi Sigurdsson var nær med å utligne for Swansea da han forsøkte seg med et skudd fra 20 meter. Tottenham-keeper Brad Friedel var i midlertidig med på notene og avverget forsøket på glimrende vis.

Men ti minutter senere var Friedel sjanseløs da Sigurdsson igjen forsøkte seg med et skudd. Islendingen fikk ballen av lagkamerat Wayne Routledge før han skjøt fra 16 meter. Ballen gikk i en bue over Friedel og det stod dermed 1-1 på White Hart Lane.

Adebayor avgjorde
Kun tre poeng var godt nok for Harry Redknapps menn, og Spurs jaget lenge en scoring. 73 minutter ut i kampen klarte i midlertidig Spurs å endelig sette ballen i mål da Adebayor headet inn sitt tolvte mål for sesongen etter en corner av van der Vaart.

Togoleseren satte også inn 3-1 minutter før full tid og sikret dermed seieren for hjemmelaget.

Aaron Lennon som var tilbake fra skade tok seg fri på høyrekanten og la inn til Adebayor som på sikkert vis headet ballen bak Swansea-keeper Michel Vorm.

Flere mål ble det ikke, og Tottenham vant dermed til slutt 3-1.

Spurs ligger nå fortsatt på fjerdeplass bak Arsenal, men det er nå kun målforskjellen som skiller de to lagene.

Tottenham-manager Harry Redknapp tror kampen om tredjeplassen vil stå mellom flere lag.

- Det kommer til å bli jevnt. Jeg vil ikke avskrive Chelsea, og jeg vil ikke avskrive Newcastle - det det de har gjort er et mirakel, sa Harry Redknapp etter kampen.

- Det vil bli spennende å følge med, men det er jo det fotball handler om, sier Redknapp.

Tottenham møter Sunderland borte i sin neste seriekamp, mens Arsenal får besøk av Manchester City.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!