RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ballkunstnere samles i Bergen

Bak f.v.: Stian Reinertsen, Eirik Hansen, Alex Valencia, Ali Darisiro, Tresor Egholm. Foran f.v.: Håvard Berger, Stig-Roar Hovland, Espen Edvardsen, Thomas Hagen, Thierry Danon Dje Dje
Bak f.v.: Stian Reinertsen, Eirik Hansen, Alex Valencia, Ali Darisiro, Tresor Egholm. Foran f.v.: Håvard Berger, Stig-Roar Hovland, Espen Edvardsen, Thomas Hagen, Thierry Danon Dje Dje
Sist oppdatert:
Skandinavisk mesterskap i futsal arrangeres i Bergen kommende helg. Kreativitet, ballbehandling og utsøkte finter er hovedingrediensene.

De beste futsal-lagene fra Norge, Sverige og Danmark vil søndag kjempe om en samlet premiepott på 130.000 kroner. Denne helgen skal det kåres en Skandinavisk Mester i futsal, i tillegg til seriemesteren i Scandinavian Indoor Series og seriemesteren i Futsal Elite Norge. Finalene spilles søndag ettermiddag 31. oktober.

- Etter innledende gruppespill, vil de fire beste lagene fra Futsal Elite og Scandinavian Indoor Series stå igjen og kjemper om tittelen som skandinavisk mester. De beste lagene fra København og Sverige deltar, og jeg er spent på hvordan de klarer seg mot de beste norske lagene, sier Kurt Hartvedt, sjef for futsallandslaget og hovedkoordinator for IFS i Norge.

- Det er veldig høyt nivå på de svenske og danske lagene. Blant annet er det flere spillere fra Hammarby i Allsvenskan som spiller futsal, fortsetter han.

1000 spillere i aksjon
I alt vil 100 lag være i aksjon i Bergen Racket Center kommende helg.

- Det vil delta i overkant over 1000 spillere. I gjennomsnitt har vært lag rundt 10 spillere, fem spiller ute samtidig og det byttes forløpende, forklarer Hartvedt.

Han skal i løpet av turneringen finsikte de norske spillerne som er aktuelle til EM-troppen i futsal. Den tas ut 3. november.

- Jeg skal finsikte aktuelle spillere, og ved hjelp av eksterne rådgivere vil vi vurdere enkeltspillere til EM-troppen. Flere kamper vil også bli videofilmet, og i etterkant bli vurdert nøye, sier landslagssjefen.

Tre kjemper om tittelen
Hartvedt mener Bergen Futsal, Oslo Futsal og Nidaros Futsal kommer til å hevde seg i toppen av de norske lagene i kampen om den skandinaviske tittelen.

- Alle disse lagene har spillere som har kvaliteter som er på et veldig høyt nivå. De har også storspilt i de regionale turneringene, sier han.

- Nidaros har blant annet et veldig godt lag på gang. De har jevnlige treninger, og spiller dessuten treningskamper utenom turneringene, opplyser Hartvedt.

Ny futsal-ball
I helgens turnering vil kampene bli spilt med en litt annerledes ball en den tradisjonelle gule innendørsballen.

- Vi spiller med en firerball, med mindre sprett. Men den sitter bedre på foten, og er helt klart en favoritt hos de tekniske, sier Kurt Hartvedt.

Landslagsspiller i futsal Eirik Hansen, som for tiden er ute med skade, er ikke helt enig.

- Den er helt grei, og adskillig bedre enn den vi brukte i VM i Paraguay ifjor. Men favoritten er helt klart den vanlige innendørsballen, sier Hansen til TV 2 Nettavisen.

Store navn
Tidligere har blant annet Hammarbys norske stjernespiller Petter Furuseth Olsen spilt aktivt futsal.

- Men han deltar ikke i turneringen denne gang. Det er viktig for oss at dem som deltar på futsal Elite, er seriøse, og har muligheten til å delta fast. Men flere spillere med Tippeligaerfaring og fra norsk 1. og 2. divisjon kommer til å delta, sier Kurt Hartvedt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere