RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RETURNERER: Mario Balotelli vender tilbake til engelsk fotball.
RETURNERER: Mario Balotelli vender tilbake til engelsk fotball. Foto: Luca Bruno (Ap)

Balotelli klar for Liverpool

Sist oppdatert:
Liverpool-fansen har fått en ny helt.

Mario Balotelli (24) er endelig klar for Liverpool etter flere dager med spekulasjoner, bekrefter klubbene.

Nå vil han trolig være i troppen når Liverpool møter Tottenham på White Hart Lane 31. august.

Balotelli kjenner engelsk fotball fra sin tid i Manchester City (2010-13) der han tidvis imponerte stort, men også fikk mye oppmerksomhet for det som skjedde utenfor banen. Som da han sendte fyrverkeri ut av badevinduet.

Liverpool-manager Brendan Rodgers er imidlertid ikke i tvil om at Balotelli er et kupp for Liverpool. Spissen koster de røde rundt 16 millioner pund.

- Det er ingen tvil om Marios kvaliteter. Han er et talent i verdensklasse. Han har omfattende erfaring fra spill på høyeste nivå, sier manageren.

- Dette er en overgang som gir klubben mye for pengene. Jeg tror vi har gjort en smart handel og jeg gleder meg til å jobbe med ham, fortsetter nordiren.

Balotelli er også fornøyd.

- Liverpool er et av de beste lagene i England. Fotballen de spiller er fin. Det er et flott lag med mange unge spillere, Derfor kom jeg hit, sier Balotelli.

- Lunefull type
Tidligere sportsdirektør i den franske klubben Monaco og talentspeider Tor-Kristian Karlsen er litt skeptisk til overgangen som nå er i ferd med å bli en realitet. Han er usikker på hvordan Balotelli skal passe inn i Liverpool.

- På lagene ledet av Brendan Rodgers kan man se at han er en manager som får ting gjort på treningsfeltet. Han setter sin håndskrift på laget. Det er en taktisk og systematisk tilnærming til det man holder på med. Spørsmålet er hvordan Balotelli, som er en lunefull type og en individualist, vil passe inn oppe i alt dette. Kan han tilpasse seg et spillemønster og ikke bare tenke på hvordan han selv skal bevege seg for å komme i gode posisjoner? sier Karlsen om spissen til Nettavisen.

- Et stort navn
Fotballeksperten skjønner godt at ryktene om Balotelli har ført til begeistring blant Liverpools supportere, men er skeptisk til at spissen blir en suksess.

- De er entusiastiske, litt fordi det skjer noe og litt fordi han er et stort navn. Men en slik overgang vil føre til masse usikkerhet, på godt og vondt. Ikke av den ekstreme sorten man fikk med Luis Suarez, men hadde jeg vært Rodgers eller administrerende direktør i Liverpool, ville jeg tenkt grundig over dette.

Mario Balotelli kom til Milano fra Manchester City og har scoret 26 mål på 43 ligakamper for laget fra den italienske motehovedstaden.

24-åringen gjorde 20 mål på 54 ligakamper for City.

Spissen har spilt 33 landskamper og scoret 13 mål for Italia.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere