*Nettavisen* Sport.

Balotelli ødela dør etter utvisningen

Foto: Getty Images/All Over Press

Fikk rødt kort etter bare 17 minutter på banen da Manchester City var heldige som ikke tapte mot Liverpool

27.11.11 22:49

LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 1-1:

Liverpool tok imot Manchester City til et storoppgjør på Anfield søndag ettermiddag.

Timene før kampen hadde vært preget av de tragiske nyheten om Gary Speeds død. Liverpool kom til kampen uten Craig Bellamy, som hadde bedt om å stå over kampen ettersom han var sterkt preget av dødsfallet.

I det tilsvarende oppgjøret forrige sesong vant Liverpool 3-0. Det var siste gang Manchester City gikk målløse av banen i en Premier League-kamp, og siden den gang har laget scoret 52 mål på 18 kamper, ifølge statistikktjenesten Opta.

Og også i denne kampen skulle City score. De scoret til og med to ganger, men fikk bare med seg ett poeng.

Vincent Kompany sendte bortelaget i føringen etter en halvtime, men Liverpool utlignet kun to minutter senere - og det var gjennom et selvmål av midtstopperkollega Joleon Lescott.

Liverpool presset hardt mot slutten av kampen, men klarte ikke å sette inn den avgjørende scoringen, selv ikke da Manchester City ble redusert til ti menn etter at Mario Balotelli ble utvist etter bare 17 minutter på banen.

Joe Hart vartet opp med flere strålende redninger, og Manchester City kan takke sin målmann for at de ikke tapte kampen.

Dermed er Manchester City fortsatt ubeseiret i Premier League, mens Liverpool gikk på sitt fjerde strake uavgjortresultat på hjemmebane.

Opprørt Balotelli
Selv om han bare var på banen i 17 minutter, klarte Mario Balotteli å få fokuset rettet mot seg.

Da Balotelli ble fikk sitt andre gule kort, utvekslet han noen ord med Roberto Mancini før han stormet inn i garderoben.

Der skal italieneren ha havnet i en krangel, som endte med at Balotelli ødela en garderobedør.

Dermed havner Balotelli igjen i søkelyset av gal grunn, men City-manager, Roberto Mancini, mener likevel ikke han har et problem i Balotelli.

- Nei, nei, nei, uttalte Mancini klart. Han mener at Balotelli ikke skulle vært utvist.

- Nei, jeg mener at det andre gule kortet ikke var kort. Så han forjente ikke å bli utvist, fortalte Mancini.

City-manageren er fornøyd med at City fortsatt er ubeseiret.

- Det er vanskelig å spille mot Liverpool, så det var viktig å få til et godt resultat - spesielt ettersom vi spilte de siste minuttene med ti mann, sier Mancini.

- Vi fortjente å vinne
Lucas Leiva spilte en stor kamp på Liverpools midtbane. Han mener Liverpool burde ha vunnet kampen.

- Vi hadde mye ballbesittelse. Vi visste at City er gode på kontringer, så vi prøvde å presse dem og holde på ballen. Vi fortjente å vinne, men uavgjort er heller ikke dårlig, sier Leiva.

Manager Kenny Dalglish var også mellomfornøyd med resultatet.

- De startet best, men vi kom inn i det etterhvert, og var det beste laget. Dessverre klarte vi ikke å vinne, uttaler Dalglish.

To mål på to minutter
Før kampen ble det avholdt ett minutts stillhet til ære for Gary Speed og Luca Jones - sønnen til Liverpool-keeper Brad Jones som nylig døde av kreft.

Da kampen ble blåst i gang var det Manchester City som koblet grepet, og fikk kampens første sjanse da Yaya Toure banket ballen over etter en corner i det sjette minutt.

Liverpool kom etter hvert mer med i kampen, men det var City som var det beste laget i det som var en sjansefattig første halvtime.

Etter 30 minutter eksploderte plutselig oppgjøret. Først tok City ledelsen da Vincent Kompany stusset ballen i mål etter en god corner fra David Silva.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images/All Over Press

Men Liverpool svarte øyeblikkelig. Bare to minutter senere prøvde Charlie Adam seg på et noe ambisiøst skudd. Ballen traff imidlertid Joleon Lescott, noe som utmanøvrerte Joe Hart i City-buret. Dermed sto det plutselig 1-1 på Anfield.

Bare noen minutter senere kunne Charlie Adam sende hjemmelaget i føringen, men Joe Hart fikk på en eller annen måte en fot på ballen. Deretter roet kampen seg noe ned, og lagene gikk til pause med 1-1.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Balotelli ble utvist
I annenomgang var det Liverpool som startet best, og kom til noen muligheter i åpningsminuttene av omgangen.

Spillet bølget noe fram og tilbake, men hjemmelaget hadde det meste av spillet, og kom til flest sjanser.

Mot slutten av kampen var Liverpool-presset stort, men Manchester City sto imot.

Åtte minutter før slutt fikk Mario Balotelli rødt kort. Angriperen hadde bare vært på banen i 17 minutter, men fikk sitt andre gule kort da han plantet hånden i ansiktet på Martin Skrtel.

Liverpool klarte imidlertid ikke å utnytte overtallet, og dermed ble det 1-1, noe bortelaget vil være mest fornøyd med.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.