RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andrew Yates / Afp

Balotelli rasende etter tidlig bytte

Sist oppdatert:
Gikk rett forbi Roberto Mancini, men valget viste seg å være et smart trekk.

MANCHESTER CITY - SUNDERLAND 3-0

To av de tre lagene som er ubeseiret i Premier League denne sesongen møttes lørdag da Manchester City tok imot Sunderland på Etihad Stadium.

Så langt denne sesongen har Manchester City-forsvaret vært en skygge av det de presterte forrige sesong, der de holdt nullen i tre av de seks første Premier League-kampene og sto med 16 poeng.

Mot Sunderland gikk det så meget bedre. City styrte kampen fra A til Å og vant til slutt 3-0.

Mancini fornøyd
Etter kampen var City-manager Roberto Mancini en lykkelig herremann.

- Jeg er glad for at vi holdt nullen og scoret tre mål, me jeg er også glad med tanke på prestasjonen, sier Mancini ifølge BBC.

Kampens store spiller ble Aleksandar Kolarov, som noterte seg for ett mål og én målgivende pasning.

- Jeg håper Kolarov fortsetter å score. Jeg er veldig fornøyd med alle spillerne mine, og man kan bare slå Sunderland om man har en bra stall, sier Mancini.

- Fortjent
Sunderland-sjef Martin O'Neill innrømmer at City var det beste laget lørdag.

- Alt i alt fortjente City seieren. De var helt elektriske. De har virkelig noen fine spillere, de er landets mestere og spiller viktige Champions League-kamper. Vi visste at det ble vanskelig da de scoret det andre målet, sier han ifølge BBC.

I år har Roberto Mancinis mannskap 12 poeng før lørdagens kamp, og ikke en eneste gang har de lyseblå gått av banen uten å slippe inn mål.

Lørdag var det imidlertid et aggressivt City-lag som stilte på banen og bare fem minutter ut i omgangen sikret venstre-back Aleksandar Kolarov hjemmelaget ledelsen.

Mario Balotelli leverte imidlertid en tam førsteomgang og bare ti minutter ut i den andre omgangen ble City-spissen tatt av banen.

Det var Balotelli lite fornøyd med og gikk rett forbi manager Roberto Mancini og inn i tunnelen. Innbytter Sergio Agüero, derimot, beviste at Mancini hadde gjort rett valg, og etter bare to minutter på banen satte han kula bak Sunderlands sisteskanse.

Drømmestart for City
Det tok ikke lange tiden før Manchester City, som jager tabelltoppen, gikk opp i ledelse.

Bare fem minutter ut i kampen satte Citys venstreback ballen på vakkert vis i nettet. Hjemmelaget fikk frispark like utenfor 16-meteren og Aleksandar Kolarov skrudde ballen på innsiden av muren og inn i nærmeste hjørnet. City fikk dermed en drømmestart på lørdagens kamp.

Vertene var flinke til å trille ball, mens gjestene ble løpende mye imellom. Det førte til at det var City som hadde flest sjanser i den første omgangen.

Først fikk Pablo Zabaleta muligheten, men skuddet gikk rett i kassa på Sunderlands sisteskanse. Også Mario Balotelli fikk en brukbar sjanse, men skuddet gikk via en motspiller og over fra kort hold.

Sunderland fikk til lite i de første 45 minuttene og kunne ikke annet enn å gå til pause med å ligge under 1-0 mot de regjerende mesterne.

Doblet ledelsen
Etter en litt tam førsteomgang, ble det mer fart i de siste 45 minuttene.

Men det var fortsatt hjemmelaget som presset høy og som kom til de største sjansene.

Bare fem minutter ut i den andre omgangen fikk Citys Micah Richards ikke bare én men to sjanser til å sette ballen i nota. Sunderland fikk med nød og neppe avverget begge ganger, og det på streken.

Deretter var det Sunderland sin tur til å få en ørliten mulighet. Steven Fletcher, som har scoret alle klubbens fem mål denne Premier League-sesongen, kom til en heading fra god posisjon, og treffet, det var bra. Men dessverre for gjestene ble situasjonen avviklet for offside.

City var derimot ikke ferdig med å score. Innbytter Sergio Agüero, som bare hadde vært på banen i to minutter, snappet opp Kolarovs pasning inne i feltet og bredsidet knallhardt inn 2-0-scoringen.

Vertene jaktet på et tredje mål og de var flere ganger nær med å punktere kampen. Først var det Carlos Tévez med et skudd like utenfor og deretter var det David Silva som prøvde på en chipp. Den følsomme avslutningen gikk imidlertid i tverrliggeren, men bare minutter før slutt klarte James Milner å sette punktum.

Da dommeren blåste av kampen sto det 3-0 til vertene på poengtavla og dermed kunne Mancinis menn endelig gå av banen uten å ha sluppet inn mål.

Lagoppstillinger:
Manchester City (4-2-3-1):

Keeper: Joe Hart
Forsvar: Pablo Zabaleta, Micah Richards, Joleon Lescott, Aleksandar Kolarov
Midtbane: James Milner, Gareth Barry
Angrep: David Silva, Yaya Touré, Mario Balotelli, Carlos Tévez,
Reserver: Costel Pantilimon, Gael Clichy, Kolo Toure, Samir Nasri, Jack Rodwell, Edin Dzeko, Sergio Agüero

Sunderland (4-4-1-1):
Keeper: Simon Mignolet
Forsvar: Craig Gardner, John O'Shea, Carlos Cuellar, Danny Rose
Midtbane: James McClean, Sebastian Larsson, Jack Colback, Adam Johnson
Angrep: Stéphane Sessegnon, Steven Fletcher
Reserver: Keiren Westwood, Matthew Kilgallon, Titus Bramble, David Vaughan, David Meyler, Fraizer Campbell, Louis Saha

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere