RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SINT: Antonio Conte var forbannet etter Italias kamp mot Albania.
SINT: Antonio Conte var forbannet etter Italias kamp mot Albania.

Balotelli-spørsmål fikk det til å koke over

Sist oppdatert:
Antonio Conte var sint nok fra før, så tok en journalist sjansen.

Det var en lynende forbannet Antonio Conte som møtte pressen etter Italias 1-0-seier mot Albania tirsdag kveld.

Den italienske landslagstreneren sier jobben han har tatt på seg er vanskeligere enn han trodde, fordi det ikke er nok samarbeidsvilje rundt landslaget.

- Dere vet godt at jeg ikke holder tilbake når jeg har noe å si. Etter seks kamper har vi vunnet fem og spilt en uavgjort. Noen stikker hodet ned i sanden og vil ikke se det som er opplagt, sa Conte.

- Det er en jobb som må gjøres på et veldig, veldig vanskelig tidspunkt for italiensk fotball - vanskeligere enn jeg hadde trodd. Jeg hadde ærlig talt trodd på flere bidrag fra alle.

- Gi meg en sjanse
Den tidligere Juventus-treneren er forbannet fordi han ikke får jobbet med spillerne igjen før i mars, når Bulgaria står for tur. Landslagsledelsen har jobbet for å få til en samling før den tid, men klubbene fant ikke plass i kalenderen.

- Jeg så liten samarbeidsvilje fra klubbene. Jeg har alltid sett ting fra en klubbs perspektiv. Der tenker man på klubben sin og lite annet. Nå er jeg på den andre siden og får ikke jobbet med laget mitt i mer enn maks åtte-ni dager i måneden. Nå må jeg vente fire måneder før jeg får se dem igjen.

- Jeg har blitt spurt om å gjøre noe stort og transformere dette italienske laget - så gi meg sjansen. Gi meg muligheten til å få til det.

- Jeg er alene
Landslagssjefen innrømmer at han føler seg alene.

- Jeg er ikke sint på noen spesielle. Jeg føler bare at etter tre måneder i jobben, på vår tredje samling, begynner jeg å skjønne hvordan situasjonen er her. Alle sier at vi må gjøre ditt og må gjøre datt, så snur jeg meg rundt og er plutselig alene.

- Når skal dere begynne å vise litt kjærlighet for landslaget. I stedet sier alle "han kan ikke spille, man må gjøre det, han må gjøre det." Folk ber spillerne om å skape et beslutsom lag, en organisasjon, en enhet. Og det skal skje på åtte-ni dager. 

- Absurd å snakke om Mario
Så begynte journalistene å spørre om Mario Balotelli, og Conte ble enda mer fotbannet.

- Vi snakker fortsatt om Balotelli? Med alle de problemene italiensk fotball har, snakker vi fortsatt om Balotelli går på nattklubber eller ikke. Jeg finner det latterlig og absurd.

- Til tross for alt dette, har laget vunnet fem kamper og spilt en uavgjort. Slå oss, la oss se dere slå oss, avsluttet Conte.

Italia vant privatlandskampen mot Albania 1-0. Sampdoria-spissen Stefano Chuka Okaka scoret kampens eneste mål på sin egen hjemmebane i Genoa.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere