*Nettavisen* Sport.

Banen kan avgjøre taktikken

MOLDOVA (TV 2 Nettavisen): Norge har aldri vært så godt forberedt til kamp. Likevel er Åge Hareide fortsatt usikker på taktikken.

29.03.05 13:44

Norge stiller svært godt forberedt til onsdagens landskamp mot Moldova. Spillerne har trent godt under flotte forhold i München, og onsdagens motstander er analysert nøye.

Aggressive
- Vi har sjelden kunnet forberede oss så godt som vi har gjort denne gang, konstaterte Hareide på tirsdagens pressekonferanse i den moldovske hovedstaden Chisinau, der kampen skal spilles.

Norges landslagssjef forventer å møte et aggressivt, ballbesittende lag som spiller i 3-5-2-formasjon.

- De har gode ballvinnere, og er ekstremt aggressive på ballfører, fortalte Hareide.

Og derfor blir det veldig viktig at Magne Hoset og Tommy Svindal Larsen er flinke til å vende spillet og slå hurtige pasninger fra sine posisjoner sentralt på den norske midtbanen.

Det er liten tvil om hvilke 11 som skal spille fra start. Men hvilke sju spillere som skal sitte på innbytterbenken, og hvilke fem som skal sitte på tribunen, er ennå ikke bestemt. Det har med gressmatten på Republican Stadium i Chisinau å gjøre.

Luftveien
- Underlaget kan faktisk ha noe å si for laguttaket. I alle fall i forhold til de 18 som skal være i troppen, sa Hareide til TV 2 Nettavisen.

Og la til forklaringen:

- Jeg vet ikke så mye om underlaget, og det vil avgjøre strategien vår. Fotball er en presisjonsidrett. Det er jo sånn i krig at det enkelte ganger kan være en fordel å bruke luftveien.

Førsteelleveren har Hareide hatt klar for seg under hele samlingen. Og det må skje noe helt spesielt for at han skal endre på det. Steffen Iversen og Sigurd Rushfeldt har spilt sammen i alle spillsekvenser på treningene, og starter på topp.

Benker Carew
Det betyr at John Carew starter på benken.

- Jeg tror spillerne ser selv at ”han er kanskje bedre mot Moldova enn meg”. Men det trenger ikke å gjelde Italia-kampen, sa Hareide og indikerte dermed at Carew kan være tilbake i startelleveren når Italia kommer til Ullevaal i begynnelsen av juni.

Norges lag: Thomas Myhre – André Bergdølmo, Erik Hagen, Claus Lundekvam, John Arne Riise – Jan Gunnar Solli, Tommy Svindal Larsen, Magne Hoset, Morten Gamst Pedersen – Steffen Iversen – Sigurd Rushfeldt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.