RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Banken presser Everton til å selge

Foto: PAUL ELLIS (AFP)
Sist oppdatert:
Evertons styreformann forteller at han blir «hengt, slept og partert» av banken, som krever spillersalg umiddelbart.

Everton har så langt i sommer ikke kjøpt en eneste spiller. Det kan det være en grunn til.

Klubbens økonomiske situasjon er mildt sagt vanskelig, innrømmer styreformann Bill Kenwright ifølge The Independent. Innrømmelsen skal ha kommet i et lukket møte med tre representanter fra supportergruppen The Blue Union, men som supporterne senere har offentliggjort en gjengivelse av.

Les hele møtereferatet her.

Pienarr-penger til banken
Der kommer det fram at klubben har rundt 25 millioner pund i gjeld, og at banken krever at forsvarsklippen Phil Jagielka selges slik at gjelden kan nedbetales fortest mulig.

Jagielka har tidligere denne sommeren vært på radaren til Arsenal og andre Premier League-klubber.

Everton er også under press for å selge Leighton Baines, Marouane Fellaini og Tim Howard, skriver The Independent. Mesteparten av pengene fra eventuelle salg vil mates rett i kreditorenes gap, og vil ikke bli gjort tilgjengelig for forsterkninger av spillerstallen.

Også pengene Everton fikk inn da Steven Pienaar ble solgt til Tottenham i vinter, gikk rett til banken.

- Hengt, slept og partert
Styreformann Kenwright skal ha insistert på overfor banken at de fire spillerne absolutt ikke må selges. I fjor skal Kenwright ha fått kraftig kritikk for å ikke ha solgt Mikel Arteta.

- Vi har akkurat laget et dokument til banken, der det står at de ikke kan stanse klubben fra å handle, skal Kenwright ha sagt i møtet med supporterne.

- Tror du ikke banken spør meg hver uke hvordan det går med salget? De er desperate. Så jeg har bedt dem om «ikke å drepe oss denne sesongen», sier styreformannen.

- Jeg vil ikke selge Jagielka. I fjor ble jeg hengt, slept og partert fordi jeg ikke solgte Arteta. Du vet hvilke fire spillere vi ikke tør selge: Baines, Jagielka, Fellaini og Tim Howard, sier Kenwright.

Kenwright benekter ingen av uttalelsene fra møtereferatet som The Blue Union har lagt ut, men vurderer å ta rettslige skritt mot gruppen på grunn av brudd på taushetsplikten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere