RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Banker Drogba og Rooney

Sist oppdatert:
Fernando Torres scorer mest i Premier League. Lørdag ble det hat trick!

LIVERPOOL - HULL 6-1: Fernando Torres nærmer seg 50 ligamål for Liverpool etter at han lørdag ettermiddag satte inn tre i den komfortable seieren over Hull.

Spanjolen har scoret 46 ligamål på 64 kamper, og har et snitt på 0,72 per kamp for merseysideklubben.

- I de siste tre kampene har han vært skikkelig god. Han forbedrer seg, og hans mentalitet, arbeidssomhet og bevegelse viser nivået hans, men jeg tror likevel at han kan gjøre det enda bedre, sier manager Rafael Benitez.

Han er svært tilfreds med avkastningen på Liverpools investering. Torres kostet rundt 200 millioner kroner da han ble kjøpt fra Atletico Madrid for drøyt to år siden.

- 200 millioner er en massiv investering for oss, så vi visste at han var god. Det viktigste da vi bestemte oss for å kjøpe ham, var potensialet hans, alderen og den framtiden han hadde, sier Benitez til Liverpools offisielle nettside.

0,28 bedre
Statistikken til Torres er langt bedre enn de andre spissene som normalt nevnes som Premier Leagues beste. Didier Drogba i Chelsea har scoret 0,43 mål per ligakamp for Chelsea (61 mål på 141 kamper), mens Wayne Rooney har det samme snittet for Manchester United (71 mål på 164 kamper).

Emmanuel Adebayor har nettopp startet karrieren i Manchester City, hvor han står med fire mål på fire ligakamper, men hvis man regner med tiden i Arsenal, står togoleseren med et målsnitt på 0,46 med sine 50 mål på 108 kamper. Nicolas Anelka har 22 mål på 57 kamper for Chelsea, noe som gir et snitt på 0,39 per kamp.

Fernando Torres er med andre ord i en egen klasse.

To av innbytter Babel
Det skal Liverpool være svært glad for. Rafael Benitez' jobber hardt for å løfte klubben opp på Premier League-tronen, men er fortsatt svært avhengig av Torres og kaptein Steven Gerrard.

I lørdagens 6-1-seier over Hull var det nettopp disse to som avgjorde. Torres satte inn de tre første, mens Gerrard skrudde inn inn det fjerde målet på utsøkt (og noe heldig?) vis fra venstrekanten. Kampen var i praksis over da innbytter Ryan Babel satte inn 5-1- og 6-1-målene.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere