Barca-ess: - Ronaldinho er den største

Foto: AP/Scanpix

- Barcelona har grunn til å takke ham, sier keeperhelt.

Den rutinerte burvokteren Victor Valdes har stått i Barcelona i mange år, og veteranen har fått æren av å spille med en rekke store stjerner.

Folk som Deco, Ronaldinho, Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta, Carles Puyol, Zlatan Ibrahimovic, og David Villa er noen av de mange han har spilt med.

Nå for tiden er det Messi som er den store stjernen hos katalanerne, godt hjulpet av glimrende lagkamerater, og mange mener Messi allerede er tidenes Barcelona-spiller.

- Største talentet
Forrige sesong banket den lille argentineren inn utrolige 50 ligamål på 37 kamper og totalt 73 mål på 60 kamper. Det er tall svært få kan måle seg med i historien.

Målvakt Valdes er imidlertid ikke enig i at Lionel Messi er det største fotballtalentet han har sett i Barcelona. Den prisen går til en gudbenådet brasilianer.

- Jeg må si at Ronaldinho er det største talentet jeg har sett. Han gjorde hele veien nye ting på banen og på trening, sier Valdes til spanske Terro TV.

Keeperen mener Barcelona har mye å takke den nå 32 år gamle fotballspilleren for.

- Jeg har alltid sagt at «Ronnie» forandret denne klubben da han spilte her. Vi hadde ikke vunnet en tittel på mange år, så kom Ronaldinho, sier keeperen.

- Han skal ha æren av at Barcelona igjen ble kjent over hele verden. Bare det er grunn nok til å takke ham, fortsetter Victor Valdez.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

Stjernen falmet
Ronaldinho spilte for Barcelona i perioden 2003 til 2008 og skjøt laget til to La Liga-titler og én triumf i Champions League. Sistnevnte skjedde i 2005-06-sesongen.

Under deler av oppholdet i Barcelona ble den tekniske angrepsspilleren sett på som verdens beste spiller. Mot slutten av tiden i klubben begynte imidlertid stjernen å falme.

Ronaldinho ble litt for glad i festliv, damer og god mat, og prestasjonene på banen dalte noe. Etter tiden i Barcelona har han spilt for AC Milan, Flamengo og Atletico Mineiro.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: La Liga

Mest lest på Sport

Annonsebilag