RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barca-kaos: Nå blir det presidentvalg

LUGGER: Barcelona er ikke i harmoni, her ved Lionel Messi.
LUGGER: Barcelona er ikke i harmoni, her ved Lionel Messi. Foto: Dani Pozo (AFP)
Sist oppdatert:
Josep Maria Bartomeu, klubbpresident i Barcelona, har besluttet at det skal avholdes nytt valg ved sesongslutt.

Han ønsker gjenvalg for en ny periode.

Bartomeus valgperiode varer til sommeren 2016, men han utlyser nyvalg som følge av utstrakt misnøye med hans avgjørelser.

– Jeg har fattet denne avgjørelsen for å redusere uroen som i mine øyne er overdreven og ikke gjenspeiler realitetene i driften av klubben, sa han på en pressekonferanse på Camp Nou.

– Dette er en velfungerende klubb. Vi skal bygge en ny arena, og sportslig er vi fortsatt med i alle turneringer. Jeg ber om fair play mellom alle kandidatene i presidentvalget, og om at vi alle konsentrerer oss om klubbens beste.

Problemer

Det er misnøye med at Barcelona er ilagt forbud mot spillerkjøp som følge av signering av spillere under 16 år.

Misnøyen ble forverret da sportsdirektør Andoni Zubizarreta fikk sparken mandag, og klubblegenden Carles Puyol trakk seg fra stillingen som sportsdirektørens assistent. Det ryktes også at superstjernen Lionel Messi mistrives med situasjonen og kan være på vei bort fra klubben.

Bartomeu avviste rykter om at Messi er kommet på kant med trener Luis Enrique.

– Messi har kontrakt til 2018. Han er glad og fornøyd, så vi tar dette med ro, sa han.

Likevel utlyser han nyvalg.

– Vi stiller

– Det beste er når valgperioder fullføres og mandater oppfylles, men det har vært for mye spenning den siste tiden. Vi kommer til å holde kursen vi har lagt, og det blir ingen endringer der. Jeg har snakket med de andre styremedlemmene, men det er jeg som tar avgjørelsene, sa Bartomeu.

– Vi stiller til gjenvalg. Ting ser positivt ut. Vi startet dette i 2010 og ønsker å fortsette, sa Bartomeu og brukte stadig det kongelige «vi».

Tidligere klubbpresident Joan Laporta kan ifølge spanske medier være tilbake til vervet han hadde fra 2003 til 2010, da klubben blant annet vant mesterligaen to ganger.

Bartomeu ble valgt til president for ett år siden, etter at Sandro Rosell måtte gå som følge av uregelmessighetene som ble avdekket i forbindelse med kjøpet av den brasilianske stjernen Neymar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere