*Nettavisen* Sport.

Barca-nyheten som storklubbene elsker

ET KUPP? Marc Bartra kan være tilgjengelig for så lite som ti millioner euro i sommer. Foto: Quique Garcia (AFP / NTB scanpix)

I sommer kan de gjøre et stopperkupp.

Marc Bartra er sett på som en meget lovende stopper og av mange ansett som framtiden i Barcelonas forsvar, men han har spilt lite denne sesongen. Det kan gi Barcelona problemer i overgangsvinduet.

Det er avisen Sport som onsdag melder at siden Bartra har spilt under 60 prosent av kampene til katalanerne denne sesongen, vil en klausul i kontrakten til 24-åringen bli aktivert etter sesongslutt i Spania.

10 mill. euro
Sport skriver at forsvarsspilleren kan være tilgjengelig for så mye som 10 millioner euro i sommer, selv om utkjøpsklausulen i utgangspunktet er satt til 50 millioner euro og kontrakten varer fram til 2017.

Det er ventet at flere av Europas toppklubber er interessert i spilleren og at det vil tikke inn bud på spilleren i løpet av de kommende ukene.

Dermed kan Barcelona ende opp med å gå i samme felle som klubben gjorde da Thiago Alcantara ble solgt til tyske Bayern München sommeren 2013. Midtbanemannen hadde en utkjøpsklausul på rundt 90 millioner euro, men Bayern betalte bare 20 millioner euro for spilleren.

Det fordi Thiago hadde en lignende klausul som Bartra i sin kontrakt og hadde ikke spilt nok kamper den sesongen for Barcelona.

Bartra har totalt spilt 22 kamper og scoret ett mål for Barcelona denne sesongen, men kun 13 av dem i ligaen. Seks av kampene har kommet i europacupen og tre av dem i det spanske cupspillet.

Bak i køen
Bartra debuterte for det spanske landslaget tilbake i 2013 og står bokført med fire landskamper for et av verdens beste landslag.

Forsvarsspilleren skal ha fått lovnader om mye spilletid i Barcelona, men har måttet se Gerard Pique og Jeremy Mathieu foran seg i køen. I tillegg signerte Barcelona Thomas Vermaelen sist sommer og selv om belgieren har slitt mye med skader, er også han på vei tilbake nå.

Dette er ifølge Sport grunner gode nok til at Bartra kan finne på å forlate Nou Camp i sommer, hvis en godt nok tilbud skulle dukke opp.

Bartra kom til Barcelonas La Masia-akademi som 11-åring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.