RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barca-sjefen til Nettavisen: - Messi var fantastisk

ROSER MESSI: Nettavisen ba Luis Enrique kommentere Lionels Messi finale. Han valgte å bruke store ord om argentineren - selv om verden udiskutabelt har sett argentineren bedre.
ROSER MESSI: Nettavisen ba Luis Enrique kommentere Lionels Messi finale. Han valgte å bruke store ord om argentineren - selv om verden udiskutabelt har sett argentineren bedre. Foto: Fabrizio Bensch (Reuters)
Sist oppdatert:
Luis Enrique mener superstjernen ble avgjørende – selv om han ikke scoret.

JUVENTUS - BARCELONA 1-3:

OLYMPIASTADION (Nettavisen): Før lørdagens Champions League-finale snakket mange om at Lionel Messi (27) kunne bli historisk.

Messi har tidligere scoret i to finaler, og ville bli tidenes første til å score i tre om han fant nettmaskene i Berlin.

Men det skjedde aldri, og da kampen var over hadde Ivan Rakitic, Luis Suarez og Neymar sørget for 3-1-seier til Barcelona.

Etter kampen ba Nettavisen Barcelona-trener Luis Enrique om en analyse av Messis prestasjon.

- Han spilte en fantastisk kamp. Han klarte å forstyrre motspillerne, og et av målene startet med ham. Han var igjen avgjørende for oss. Han er vår viktigste spiller, vår beste spiller, og vi er glade for titlene uavhengig av hvem som scorer målene, sier Enrique til Nettavisen.

I finalen så det lenge ut til at Barcelona skulle være akkurat så overlegne som mange hadde spådd på forhånd. Men da Juventus utlignet kort tid etter pause, var kampen plutselig helt åpen.

Da var det på tide at MSN tok saken i egne hender. Men denne gangen kunne man for en gangs skyld stryke M-en. Suarez og Neymar scoret hvert sitt mål og sørget for klubbens femte Champions League-seier gjennom tidene.

Totalt har MSN scoret 122 mål for Barcelona denne sesongen, tall som man trolig ville ledd av før sesongen.

Messi og Neymar må nå dele toppscorertittelen i denne sesongens Champions League med ti scoringer hver.

LES OGSÅ:For en revansje, Suarez!

LES OGSÅ:Fullstendig kampreferat

- En stor finale

Juventus-sjef Max Allegri tar tapet med fatning.

- Jeg synes det var en stor finale, men dessverre, når man møter store spillere, kan det hende man føler at man har kontroll. Men så plutselig glipper det, og det skjedde her. Men vi kom ut av finalen med større selvtillit, selvrespekt og vilje til å forbedre oss, sier Allegri.

En journalist ville vite om dette var Andrea Pirlos siste kamp for Juventus.

- Når det gjelder Pirlo, kan jeg ikke gi deg et svar, sier Allegri.

Buffon og Pirlo har gode minner fra Olympiastadion. Begge vant VM-finalen på samme plass i 2006, da Italia vant på straffer mot Frankrike, men lørdag gikk det altså ikke like bra.

Iniesta banens beste

UEFA kåret Andres Iniesta til banens beste spiller. Han var langt oppe da han møtte pressen etter den offisielle kåringen.

- Det har vært en spektakulær dag for Barcelona og supporterne, sier Iniesta på pressekonferansen.

- Du har vunnet omtrent alt som kan vinnes. Hva er det neste for deg, spør en spansk journalist.

- Hårene på kroppen reiser seg når man tenker på det, og jeg er heldig som har fått spille i denne klubben og oppnå det jeg har oppnådd, sier Iniesta.

MESTER: Lionel Messi kunne kysse pokalen for tredje gang.

Barcelona-trener Enrique er også stolt etter en lang dag.

- Dette har vært en spektakulær finale, og vi møtte en topp motstander. Og vi skrev historie, sier Enrique.

Han roser samtidig Neymar, som har scoret i begge kvartfinalene, begge semifinalene og finalen – og kan for alvor skryte på seg å ha vært en bidragsyter til tittelen.

- Hans sesong i fjor var også veldig bra, men denne sesongen har vært helt spektakulær. Han har vokst, og er en av verdens beste spillere akkurat nå, mener Barcelona-sjefen.

Også Luis Suarez får hederlig omtale av sin egen sjef. Han røper også at klubben var i tvil om de skulle gå all in og hente ham fra Liverpool.

- Da vi vurderte å kjøpe Suarez, visste vi om kvalitetene hans. Men vi hadde våre tvil, vi visste ikke om han ville tilpasse seg landet og filosofien vår. Men scoringene han har levert viser at han er en de beste signeringene vi har gjort denne sesongen, og det var en veldig god avgjørelse av oss å signere ham. Vi betalte mye penger, men han er sulten på titler, og det har vi oppnådd sammen, sier Enrique.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere