*Nettavisen* Sport.

Barca-stjerne: - Vi vinner når det gjelder!

BEST NÅR DET GJELDER: Ivan Rakitic har spilt store deler av kampene i Barcelonas sesongoppkjøring, men legger ikke særlig mye i resultatene. FOTO: NTB scanpix Foto: Nicholas Kamm (Afp)

Seiersvante katalanere har bare vunnet èn av fire oppkjøringskamper.

03.08.15 12:34

Sist sesong valset Barcelona over det som var av motstand og vant den spanske serien, den spanske cupen og Champions League.

I sesongoppkjøringen nå har de ikke virket like udødelige med tap mot Manchester United (3-1) og Fiorentina (2-1), uavgjort mot Chelsea (2-2) og seier mot LA Galaxy (2-1), men skal vi tro midtbanestjerne Ivan Rakitic ifølge Goal.com er Barcelona godt rustet når det spilles om poeng igjen.

- Laget vil alltid vinne, og jeg synes vi gjorde en god kamp mot Fiorentina. Vi kunne ha scoret flere mål, men det gikk ikke i dag. Det viktigste i disse kampene uansett er å finne rytme og selvtillit. Det er viktigere at at vi skrur til ordentlig når det gjelder, sier kroaten.

I forrige sesong henviste Rakitic selveste Xavi til benken og den blonde kroaten viste seg plassen verdig. Rakitic tilførte langt større bevegelse og offensive løp enn det Xavi klarer på sine eldre dager. I tillegg har han en stødig pasningsfot, god nærteknikk og er en målfarlig spiller.

Barcelona møter Roma til Joan Gamper-trofeet på Nou Camp på onsdag. Første seriekamp for Rakitic og Co. blir mot Athletic Bilbao 23. august.

PS. Det skal sies at Barcelona så langt har spilt treningskampene uten blant andre Lionel Messi, Neymar, Dani Alves og Javier Mascherano, men de skal nå være tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag