Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barca-stjernene holdt lekestue: - De er guddommelige

LEKESTUE: Lionel Messi (i midten) holdt lekestue med PSG på onsdag.
LEKESTUE: Lionel Messi (i midten) holdt lekestue med PSG på onsdag. Foto: Franck Fife (Afp)
Sist oppdatert:
Lionel Messi, Neymar og Luis Suárez ydmyket PSG etter alle kunstens regler.

PARIS SAINT-GERMAIN - FC BARCELONA 1-3:

Lionel Messi. Luis Suárez. Neymar. Helt fra første minutt var det tydlig at PSG ikke hadde noe å stille opp med mot katalanernes superangrep.

- Toppnivået på de enkelte spillerne er det som skiller lagene. Jeg synes likevel ikke Barcelona sprudler seg til seier, sier Petter Veland til Nettavisen. Veland jobber med spansk fotball for C More.

- Scoringene til Luis Suárez er fantastiske enkeltmannsprestasjoner. Det er knapt en målsjanse, og PSG-stopperen David Luiz står tilbake med to tuneller.

Han har vanskelig for å finne mangler ved dette Barcelona-laget.

- De har blitt flinkere til å demme opp i forsvar og også på defensive dødballer. Nå har de ikke så mange svake punkter og de leverer når det virkelig gjelder.

- Er denne kvartfinalen avgjort?

- Ja. Det vil jeg si, sier Veland uten å nøle.

Skryter av Messi og Neymar
- Om tunellene og målene hjelper laget å vinne kampen, er det alt som betyr noe for meg, sier Suárez til Viasat om sine scoringer.

Han skryter også av sine to stjernemakkere.

- Selvfølgelig er vi (Messi og Neymar, journ. anm.) blitt godt kjent med hverandre, og jeg er veldig glad for å spille med dem, sier han.

Superspissen erklærer at opplevelsen i Barcelona er den beste i sin karriere.

- Selvfølgelig er vi skuffet. Vi ønsket å vinne kampen, men klarte det ikke, sier PSG-back Gregory van der Wiel til Viasat etter kampen.

Han vil ikke legge skylden på fraværene, men sier at det ikke kan vites med sikkerhet.

- Uansett gjør vi det for dårlig i kveld. Det er ingen unnskyldninger.

- Jeg er alltid optimist, men jeg er også realist. Dette blir veldig, veldig vanskelig, sier han om returoppgjøret på Camp Nou.

Barca tok føringen
Etter en jevn åpning var det Lionel Messi som fikk den første store sjansen. Han fikk god tid rett utenfor sekstenmeteren, men han traff stolpen med et godt skrudd skudd.

Det var et aldri så lite frampek til hva som skulle komme. For bare minutter senere ble Neymar spilt alene gjennom av nettopp Messi - og gjorde ingen feil alene mot Salvatore Sirigu.

Forsvarsspillet var særdeles kritikkverdig og sørget for at Neymar fikk enormt med tid til å prikke inn avslutningen sin.

Som ikke det var ille nok: Thiago Silva ble skadet og måtte byttes ut med David Luiz etter bare 20 minutter.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

STARTET SHOWET: Neymar fikset 1-0.

Cavani feilet
I forkant av kampen skrev Nettavisens blogger Arilas om det ansvaret Edinson Cavani hadde på sine skuldre uten Zlatan i dagens kamp.

Cavani ble selve personifiseringen av PSGs offensive problemer denne kampen.

Etter en halvtime fikk uruguayaneren tidenes sjanse til å redusere, men han klønet det til og lot Javier Mascherano bryte et meget farlig angrep.

Mer klarte ikke lagene å skape før pause, og det eneste å minnes fra det siste kvarteret var Barca-keeper Marc-André ter Stegens hasardiøse bærtur.

Barca doblet
Barcelona virket, ikke overraskende, fornøyd med resultatet og hadde fått kampen inn i sitt spor. Tempoet sank, og PSG var på vei inn i kampen.

Da tok Luis Suárez ansvar. Han driblet seg gjennom det som virket som hele PSG-forsvaret at plassert ballen iskaldt i keeperhjørnet til Sirigu.

70 minutter og stillingen var Barcelonas to mot PSGs null. Få minutter etter fikk Cavani et godt skudd rettet mot mål, men ter Stegen i Barca-buret var med på notene.

Ti minutter senere ble kvelden bekmørk for PSG. Luis Suárez var på farten igjen.

Han slo tunell på David Luiz og plasserte ballen rolig i krysset alene med Sirigu. En praktscoring av de sjeldne, som fikk Gary Lineker til å hylle laget:

Noe å smile for fikk imidlertid PSG til slutt. På et skudd fra Gregory van der Wiel var innbytter Jeremy Mathieu svært uheldig og styrte ballen forbi ter Stegen.

- Bra for PSG og bra for returkampen, konstaterte Roar Stokke i kommentatorbua.

Manglet stjerner
Det var et fraværsplaget Paris-Saint Germain som møtte en av turneringens store favoritter i Parc des Princes.

Suspenderte Zlatan Ibrahimovic var det mest merkbare fraværet, og presset var på Edinson Cavani for å levere målene for vertene. Men også midtbanesjefene Thiago Motta og Marco Verratti var sårt savnet hos PSG.

Selv om franskmannen Adrien Rabiot gjorde en heroisk innsats, hadde de store problemer med å demme opp for den suverene Barca-midtbanen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!