Gå til sidens hovedinnhold

- Barca ville ha Mourinho

- Det hadde endret mye i Barcelona, sier legende.

Etter at José Mourinho kom til Real Madrid, har portugiseren fått mange uvenner. Spesielt hos erkerival Barcelona.

Skal man tro tidligere Barcelona-trener Johan Cruyff, var det imidlertid nær ved at den suksessfulle treneren endte opp på Nou Camp.

- Ville endret mye
Klubbens nåværende president, Sandro Rosell, hadde nemlig et ønske om å hente portugiseren til klubben, før Josep Guardiola ble ansatt som hovedtrener.

- Sandro Rosell ville det på et tidspunkt, det er det som er det verste. Det hadde vært en avgjørelse som hadde endret mye i Barcelona, sier nederlenderen til Periodico.

- Dette er ikke noe jeg bare sier nå, jeg sa det også da. Jeg synes at Josep Guardiola var et mye bedre valg, fordi han ville aldri ha skadet en klubb på samme måte.

Cruyff må også medgi at han ikke akkurat er en av Rosells største beundrere.

- Jeg liker ikke måten denne Barca-ledelsen jobber på. Det finns ingen grense og det skjer en rekke merkelige ting, sier fotballegenden.

Finger i øyet
Forholdet mellom Real Madrid og Barcelona har alltid vært av det anspente slaget og flere av de seneste «El Clasico»-oppgjørene har endt med tumulter.

Spesielt etter at Mourinho tok over ansvaret for hovedstadsklubben, har møtene de to lagene imellom vært preget av skandaler.

Under den spanske supercupfinalen tidligere i høst stjal portugiseren overskrifter, etter å ha stukket fingeren i øyet på Barcas assistenttrener Tito Vilanova.

Hendelsen førte til at begge de to spanske topplagene måtte tåle mye kritikk for opptredenen sin, mens aller hardest gikk det nok utover Mourinho.

- Provoserer
Cruyff, som for tiden er trener for det katalanske landslaget, er også svært kritisk til Real-trenerens oppførsel.

- Jeg har aldri sett noe lignende. Det finnes millioner av barn rundt om i verden som har sett et dårlig forbilde i ham og Real Madrid gjør ingenting, sier han til Periodico.

- Det kan godt hende at Mourinho er en fin fyr på privaten og en god trener, men det han viser utad er noe helt annet.

- Hvordan skal man oppføre seg som spiller, når treneren fortsetter å provosere på denne måten? fortsetter Cruyff.

HTML EMBED
Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken