RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barcas rekordsesong fortsetter

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Ubeseiret i 27 seriekamper på rad.

BARCELONA - GETAFE 2-1:

Barcelona satte ny rekord i La Liga forrige sesong, da de endte opp med fantastiske (og utrolig irriterende) 99 poeng. Da klubben i sesongens andre kamp gikk av banen med tap mot bunnlaget Hércules, spekulerte mange i om det endelig skulle være plass til andre enn Barcelona og Real Madrid i toppen av spansk fotball.

Så feil kan man ta.

Klubben har allerede denne sesongen satt rekorden for antall seiere på rad (16) og antall borteseirer på rad (16) i serien. Siden tapet i september har gjengen på Camp Nou kun avgitt poeng tre ganger - samtlige ganger i form av uavgjort.

Rekord-Barca
Med 2-1-seieren over Getafe lørdag, satte Barcelona ny klubbrekord med 27 strake seriekamper uten tap.

Og med ni serierunder igjen, ligger klubben godt an til å tangere Athletico Bilbaos spanske rekord, som teller 30 strake kamper uten tap.

Men rekordsettingen stopper trolig ikke der. Med 78 poeng tilsier Barcas snitt at de vil ende på 102 poeng når trofeet skal deles ut. Det vil i så fall være nok en rekord for Pep Guardiola.

Kanskje klarer de også å tangere Real Madrids scoringsrekord fra 1990, som endte på 107 mål på én sesong. De er i alle fall på god vei med 81-15 i målforskjell.

Og Lionel Messi, som ligger øverst på toppscorerlista med 27 mål sammen med Reals Cristiano Ronaldo, kan finne på å utslette scoringsrekorden fra 1951 på 38 nettkjenninger av én spiller i løpet av én sesong.

Bojan scoret i sin 100. kamp
Mot Getafe var det imidlertid en annen Barca-stjerne som ble matchvinner. Dani Alves scoret kampens første mål, før Bojan Krkic satte inn 2-0. Målet var 20-åringens 25, og det kom i hans 100. seriekamp for Barcelona.

Serielederen hadde imidlertid ingen god dag foran motsatt mål, og ble kanskje snytt for hele tre straffer. De fikk dessuten feilaktig annullert en scoring for offside.

Manu Del Moral utlignet for gjestene ti minutter før slutt, men poengene ble selvfølgelig igjen på Camp Nou.

- Dette er et flott resultat. Vi spilte veldig bra, og vi må fortsette slik, sa Barcelona–trener Pep Guardiola, som øyner sitt tredje strake ligagull.

Serielederen har fortsatt en fem poengs luke til Real Madrid, som lørdag slo byrival Atlético Madrid 2-1 etter scoringer av Karim Benzema og Mesut Ötzil. Sergio Agüere puttet hjemmelagets ene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere