Barcelona frikjent for Neymar-juks

FRIKJENT: Barcelona er frikjent på alle punikter i saken som omhandlet overgangen til Neymar.

FRIKJENT: Barcelona er frikjent på alle punikter i saken som omhandlet overgangen til Neymar. Foto: Vincent West (Reuters)

- Saken vil ikke bli fulgt opp videre.

Det har vært mye rot rundt Barcelona denne sesongen. På banen har ikke klubben levert på samme nivå som mange har blitt vant til og utenfor banen har det vært spekulasjoner rundt både overgangen til brassen Neymar og den spanske storklubbens kjøp og bruk av en rekke unge spillere under 18 år.

For sistnevnte ble klubben ilagt en overgangsnekt av FIFA, men denne har senere blitt opphevet i vente av at Barcelona skal kom med en formell anke.

Nå tyder også mye på at omstendighetene rundt overgangen til Neymar nærmer seg en løsning. Klubben opplyser nemlig på sin nettside at Barca har blitt frikjent på alle punkter i denne saken av det spanske fotballforbundet.

En økonomisk kontrollkomité har gransket omstendighetene rundt overgangen, der klubben totalt betalte ut 86,2 millioner euro - rundt 721 millioner norske kroner. Kun 477 av disse millionene gikk imidlertid med til selve overgangen. Santos fikk 142 millioner, mens resten gikk til Neymars far.

Santos har lenge vært interessert i å vite hva som skjedde med resten av pengene og i februar bestemte en spansk domstol seg for å se nærmere på saken. Barca ble nemlig mistenkt for skattejuks i forbindelse med overgangen.

Fotballforbundet skriver mandag følgende:

- Det finnes ingen bevis på at Barcelona har brutt reglene til fotballforbundet Som et resultat av dette, vil ikke denne saken bli fulgt opp videre.

Den økonomiske kontrollkomiteen har bedt Barcelona om å levere inn en rekke dokumenter i forbindelse med saken, noe Barcelona skal ha gjort. Disse har blitt analysert og konklusjonen er at det ikke er gjort noe galt.

Barcelona skriver i sin pressemelding at klubben har samarbeidet med fotballforbundet på alle nivåer for å løse denne saken.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.