RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barcelona har sikret seg Arda Turan

KLAR FOR BARCA: Arda Turan forlatet Atletico Madrid til fordel for Barcelona.
KLAR FOR BARCA: Arda Turan forlatet Atletico Madrid til fordel for Barcelona. Foto: Jose Jordan (Afp)
Sist oppdatert:
Blar opp 34 millioner euro for Atletico Madrid-spilleren.

Mandag kveld bekrefter Barcelona på egne hjemmesider at de har blitt enig med Atletico Madrid om en overgang for den tyrkiske spilleren Arda Turan. 

Barcelona betaler 34 millioner euro for tyrkeren som i flere uker har gjort det klart at han ønsker å forlate Atletico Madrid. Overgangssummen kan stige til 41 millioner euro på grunn av bonuser.

Styrekomiteen i Barcelona har imidlertid ikke godkjent kjøpet, og klubben har derfor forbeholdt seg retten om å selge spilleren tilbake til Atletico for 10 prosent mindre enn hva de selv betaler før 20. juli.

En beslutning vil trolig bli tatt så fort Barcelona har fått på plass en ny klubbpresident.

- En farse
La Liga-ekspert Petter Veland, kaller mandagens handel for en farse på Twitter.

Til Nettavisen sier Veland at han synes Atletico har gjort en god avtale.

- Jeg tenker at det er et godt salg av Atletico som klarer å få såpass med gryn for ham. Han er født i 1987, så han fyller 29 år når han har muligheten til å debutere for Barcelona. Det er spiller som kanskje når toppen innen et år eller halvannet år. Men det man kanskje reagerer mest på er måten overgangen skjer på, sier Veland. 

Årsaken til at klubben, til tross for manglende godkjennelse, kjøper Turan, er frykt for at andre klubber ville hente ham før de har fått på plass en ny klubbpresident. Det er Luis Enrique som har beordret klubben om å kjøpe tyrkeren.

Turan har blitt enig med Barcelona om en femårskontrakt, men er ikke tilgjengelig for spill før i januar 2016 på grunn av lagets overgangsnekt. 

Barcelona har blitt straffet av FIFA fordi laget skal ha brutt regler i forbindelse med flere tidligere overganger, men det har altså ikke hindret dem i å signere Turan. 

- Indreløper
La Liga-ekspert Veland tror Turan vil bli brukt som indreløper i Barcelona.

- Når han har vært i Atletico har han vært en høyrekant i et 4-4-2-system. Den rollen finnes ikke i Barcelona. Det er klart de har en høyrekant i 4-3-3-systemet i Lionel Messi. Den plassen er hans og det er heller ingen tradisjonell høyrekantrolle. Derfor vil jeg tro at han kanskje blir brukt som en indreløper, forteller Veland som mener Turan kan minne noe om Iniesta i spillestilen. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere