RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barcelona jubler igjen

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Barcelona blir en av våre sikre på en vanskelig søndagskupong. Sjekk våre tippetips.

OBS: Slik får du tippet på iPhone

Søndagskupongen består av kamper fra England, Spania, Tyskland, Frankrike og Italia. Vi starter med en cupkamp, de øvrige er seriematcher.

Flere tips søndag:
Odds: Fulham jager Wembley
Odds: Lesernes oddstips søndag

1. Leyton Orient – Arsenal
5. runde i FA-cupen. League One-klubben Leyton Orient slo ut de sterke Championship-lagene Swansea og Norwich i de foregående rundene. Er i knallform om dagen og har bare ett tap på de siste 20 i cup og serie (10-9-1). En svak start på sesongen gjør at den 130 år gamle klubben med semifinale i FA-cupen fra 1977-78 som beste resultat i cup og serie, ikke ligger høyere enn på 10. plass. Det er imidlertid bare tre poeng opp til sjetteplass som gir play off, og det burde være innen rekkevidde med dagens form. Har tre strake trepoengere i ligaen.

Arsenal er høyt oppe etter 2-1 over verdens beste klubblag, Barcelona, i Champions League onsdag. Arsene Wenger har derfor en jobb å gjøre for motivere spillerne til denne kampen. Står med 14-4-2 på de siste 20 i seie og cup og ligger på andreplass i Premier League, fire poeng bak Manchester United.

Adam Chambers (m) er garantert ute for hjemmelaget, mens midtbanekollega Matthew Spring som ikke har spilt de to siste kampene, er usikker. Ellers har manager Russell Slade en helt skadefri tropp.

Ikke lett å vite hvordan Arsene Wenger kommer til å prioritere denne kampen etter onsdagens bragd mot Barcelona. Helt sikkert er det at Abou Diaby er suspendert. Arsenal har uansett en stor og bred tropp og bra førsteellever blir det uansett.

Det er vanskelig å tro at lille Leyton Orient kommer til å skape problemer for Gunners. Det er en svært vanskelig søndagskupong, og selv om vi gjerne skulle dekket kampen med en U, er vi tvunget til å spille sikker B i mangel av gode alternativer. B.

2. Barcelona – Athletic Bilbao
Etter 16 strake trepoengere i serien, måtte Barcelona nøye seg med 1-1 borte mot formsterke Sporting Gijon forrige helg. Den kampen tok nok Barcelona litt lett; trener Guardiola hadde gjort flere skjebnesvangre endringer. Leder likevel Primera Division fortsatt med fem poengs margin. Hjemme er det blitt 10-1-1 så langt. Tapet kom som kjent i første hjemmekamp mot sesongen mot nyopprykkede Hercules.

Athletic tapte bortekamper mot Mallorca mandag, etter fire strake seirer før det. Ligger på femteplass, men det er hele sju poeng opp til Villarreal på plassen over. Har svake 3-2-6 på fremmed gress denne sesongen.

Seks siste tilsvarende har alle endt med hjemmeseier.

Carlos Puoyl er trolig ute også søndag. David Villa er usikker etter å ha fått seg en smell mot Arsenal og trente ikke fredag. For Bilbao er forsvarsspillerne Aurtenetxte og Ustaritz begge trolig ute.

Barcelona er nok svært revansjesugne etter poengtapet sist helg og ikke minst etter tapet mot Arsenal, og med tre nye poeng til Real Madrid lørdag er kun seier godt nok i kveld. H.

3. Sevilla – Hercules
To lag som ikke har fått det til å stemme den siste tiden. Det vil si Sevilla har vel ikke fått det til å stemme i det hele tatt denne sesongen. 0-2-4 på de siste 6 i serie og cup, det siste tapet kom hjemme mot Porto i Europa League torsdag (1-2). Normalt hjemmesterke Sevilla har ikke bedre enn 5-3-4 på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan denne sesongen, noe som er mye av årsaken til at man ikke ligger bedre enn 8. plass, hele 6 poeng bak Espanyol på 6. plass.

Nyopprykkede Hercules stod med fire strake tap før de innkasserte en viktig trepoenger hjemme mot Real Zaragoza forrige runde. Klatret dermed opp på 12. plass, men det er bare tre poeng ned til Osasuna på nedrykksplass. Legg merke til at Herules er seriens nest dårligste bortelag (1-3-8 og 3-21 i målforskjell).

Flere spillere er usikre for hjemmelaget, mens bortelaget Hercules risikerer å mangle både Drenthe og Valdez. Normalt skal dette være hjemmeseier, men Sevilla har rotet fælt mot middelmådig motstand på hjemmebane. HU.

4. Villarreal – Malaga
Villarreal ligger på fjerdeplass i den spanske serien, og det er to poeng opp til Valencia på plassen som gir Champions League-plass neste sesong. Har skuffet stort i de to siste seriekampene, med 0-1-tap for middelmådighetene Deportivo og Levante. Fikk imidlertid med seg et godt utgangspunkt i bortemøtet med Napoli i Europa League torsdag (0-0).

Malaga ligger sist i Primera med 19 poeng og det er fire poeng opp til Zeal Zaragoza på sikker plass. Har bare vunnet én kamp i 2011 (1-3-4), men tok poeng i begge de to siste i serien (2-2 mot Getafe og brukbare 0-0 borte mot Sevilla). Villarreal er seriens nest beste hjemmelag (10-1-1), mens Malaga har bedre bortestatistikk enn 11 av lagene i serien (3-2-7).

Villarreal vant 3-2 da lagene møttes i september, mens det ble én seier til hver av dem forrige sesong.

Viktige Rossi var tilbake for Villarreal i bortekampen mot Napoli torsdag (der Villarreal stilte med et sterkt lag). Langtidsskadde Angel Lopez er eneste fravær av betydning. For Malaga er førstekeeper Sergio Asenjo ute for sesongen. Flere spillere sliter med skader.

Ikke helt utenkelig at hjemmelaget får en reaksjon etter kraftanstrengelsen torsdag og formen har vært tvilsom i det siste. Vi prøvde oss på Malaga sist og slipper dem ikke helt ennå, og værer en mulig smell her. HUB.

5. Getafe – Racing Santander
Etter en forferdelig start på året med 0-1-5 på de første seks matchene, er det blitt fire poeng for Getafe på de to siste i serien. Ligger for tiden på sjuendeplass med 31 poeng. Det skiller bare ett poeng ned til Atletico Madrid på ellevte, mens det er hele seks poeng opp til Espanyol på femte.

Racing spiller svært mye uavgjort om dagen og står med 1-5-2 på de siste to månedene. Ligger på 13. plass med 25 poeng. Getafe har ikke bedre enn 6-1-5 på hjemmebane, men Racing står med stusselige 1-3-8 borte.

For hjemmelaget soner Miguel Torres (f) karantene. Spissene Moral og Arizmendi sliter med skader. Christian Fernandez soner karantene for bortelaget. Ellers lite viktige fravær.

Det står 4-1-2 på de siste sju tilsvarende, og svært uberegnelige Getafe er vanskelig å stole på. HUB.

6. Osasuna - Espanyol
Ett poeng opp til sikker plass for Osasuna, som står med svake 1-4-6 på de siste elleve i ligaen, og bemerkelsesverdig nok kom seieren mot Real Madrid. Etter søndagens bortetap mot Real Sociedad var det over og ut for trener Jose Antonio Camacho. Ny trener er Jose Luis Mendilibar. Forsvarsspillerne Miguel Flano (22 kamper) og Damia (18 kamper) er begge suspenderte. Spissen Carlos Aranda er skadet.

Tre strake tap for Espanyol nå, og skuffende at laget ikke hadde mer å stille opp med hjemme mot Real Madrid sist søndag. Selv med en mann mer i omtrent hele kampen (Casillas utvist etter to minutter), var Real Madrid nærmere både 2-0 og 3-0.

Espanyol har tatt 24 av sine 37 poeng hjemme, og bortestatsen er 4-1-7. Pablo Osvaldo er fortsatt på skadelisten, det samme gjelder for David Garcia og Ivan Alonso.

Det står 4-2-4 i siste ti innbyrdes, men hjemmelaget har vunnet de to siste. Svært hjemmesterke Osasuna med ny trener får full tillitt mot nedadgående Espanyol. H.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

7. Almeria - Deportivo La Coruna
Kun to hjemmeseire på Almeria denne sesongen, men de har i det minste kommet i de to siste hjemmekampene (Osasuna og Espanyol er begge slått 3-2), og holdt Real Madrid til 1-1 i hjemmekampen før det. Ingen tvil om at Almeria har fått opp dampen på hjemmebane. Ligger nest sist og har tre poeng opp til Zaragoza på sikker plass. Ortiz (m) er skadet, mens Michel (f) er usikker.

Etter en meget svak periode vant Deportivo 1-0 hjemme mot Villarreal sist helg. Det var første seier på sju kamper. Borte står laget med svake 2-2-8. Laure er tilbake fra karantene. Saul ((m) er eneste fravær av betydning.

Lagene har allerede møttes tre ganger denne sesongen (to ganger i cupen) og Almeria har faktisk vunnet alle tre gangene. Det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende i serien. Vi tror ikke hjemmelaget taper. HU.

8. Borussia Mönchengladbach - Schalke 04
Sju poeng opp til kvalplassen for jumbo Borussia nå, etter 2-0-7 på de ni siste seriekampene. Begge seirene er for øvrig tatt borte, mot hhv Nürnberg og Eintrach Frankfurt (begge 1-0). Fem strake hjemmetap og ingen av de siste elleve hjemme er vunnet. Igor de Camargo er suspendert etter å ha blitt utvist sist.

2-2-1 for Schalke etter nyttår, som fikk en gedigen opptur med å klare sterke 1-1 borte mot Valencia i Champions League tirsdag. Ligger på tiendeplass i ligaen etter en svak sesongstart, og ligger litt i ingenmannsland. Anthony Annan har allerede etablert seg i førsteelleveren. Ingen sentrale fravær. 3-3-4 er bortetallene.

Det står 3-3-2 på de siste åtte tilsvarende og hjemmelaget stiller med ny trener i denne kampen. Ikke helt utenkelig at det kan ha effekt, og Schalke kan også få en reaksjon etter tirsdagens bragd. HB.

9. Montpellier - Lille
Fjorårets overraskelseslag Montpellier har levert bra også denne sesongen og ligger på en fin sjuendeplass i den rekordjevne franske serien. Men har ikke vært like sterke hjemme denne sesongen (5-3-3). Garry Bocaly (f) og Olivier Giroud (a) må begge sone karantene.

Lille hadde en ledelse på fem poeng i toppen av tabellen (før Lyons seier fredag kveld). Ledet lenge 2-0 hjemme mot PSV Eindhoven i Europa League torsdag, men to kjappe mål av PSV gjorde at det endte 2-2. Ingen av de tre essene på topp (Sow, Gervinho eller Hazard startet den kampen) så det er ingen tvil om at Lille prioriterer serien. 9-4-0 på de tretten siste i ligaen og brukbare 4-6-1 på fremmed gress.

Det står 3-3-0 på de siste seks tilsvarende, men årets utgave av Lille er av et annet kaliber. Viktige fravær hos hjemmelaget, vi tror ikke Lille taper og nøyer oss med UB.

10. Nice - Paris Saint Germain
Kupongens mest åpne affære. Hjemmelaget Nice ligger kun to poeng over streken, og har svake 1-1-3 på siste fem i ligaen. Er dog brukbare hjemme med 5-3-3. Kafoumba Coulibaly soner karantene.

Kun ett poeng for PSG på de to siste i serien, og 0-0 hjemme mot bortesvake Lens sist helg var skuffende. Berget 2-2 helt i sluttminuttene mot Bate Borisov i Europa League torsdag. Ligger på femteplass og jakter direkte kvalifisering til Champions League. Brukbare 4-4-3 på fremmed gress. Tre-fire spillere sliter med skader.

Fem strake seire til hjemmelaget i tilsvarende oppgjør og slik statistikk må tas på alvor. HUB.

11. Toulouse - Rennes
Daniel Braathens Touluose ligger på en åttendeplass, og det er sju poeng opp til tredjeplasserte Rennes. 4-0-4 på de åtte siste ligakampene. Fire hjemmekamper er vunnet i denne perioden, mens samtlige fire bortekamper er tapt. Det skal tillegges et motstanderne hjemme alle har vært lag på nedre halvdel. 6-2-3 er hjemmestatsen.

Rennes overtar andreplassen fra Lyon igjen med seier her (Lyon en kamp mer spilt). Men har ikke vunnet på de siste sju bortekampene (0-3-4). Bortestatsen er ikke bedre enn 3-4-4.

Keeper Valverde ble skadet mot Lille sist og er uaktuell. Har i tillegg tre-fire mann ute med skader. Bortelaget sliter med en del skader for tiden, men vant likevel greit 2-0 hjemme mot Nice sist.

Det står 4-2-2 på de åtte siste tilsvarende og dette ser åpent ut, Vi prøver en sjanseartet poengdeling. U.

12. Napoli - Catania:
Hjemmelaget måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Villarreal i Europa League torsdag, men i serien holder laget koken og spesielt på hjemmebane. Solide 7-1-0 på de åtte siste hjemmekampene. Totalt 8-2-2 hjemme i Napoli. Og det er kun tre poeng opp til serieleder Milan. Gode Lavezzi er suspendert søndag, dermed er det duket for ex-Catania playmaker Maresca fra start.

Catania hadde kun kapret to poeng på sju seriekamper etter nyttår, før den svært viktige hjemmetriumfen mot Lecce sist (3-2). Lå under både 0-1 og 1-2 i den kampen, men berget alle poengene tilslutt. Borte er kun fire poeng tatt på tolv bortekamper (0-4-8). Fem mann er ute med skader.

Tre strake hjemmeseire i tilsvarende oppgjør og det vanskelig å argumentere mot Napoli-seier her på en ellers vrien søndagskupong. H.

OBS: Slik får du tippet på iPhone

Klikk her for å se vår 96-rekker

Klikk her for å se vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 20.02.2011 16:55
1. Leyton Orient - Arsenal B
2. Barcelona - Athletic Bilbao H
3. Sevilla - Hercules H U
4. Villarreal - Malaga H B
5. Getafe - Racing Santande H U B
6. Osasuna - Espanyol H
7. Almería - Deportivo La Co H
8. Borussia Mönche - Schalke 04 H B
9. Montpellier - Lille U B
10. Nice - Paris SG H U
11. Toulouse - Rennes U
12. Napoli - Catania H

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 20.02.2011 16:55
1. Leyton Orient - Arsenal B
2. Barcelona - Athletic Bilbao H
3. Sevilla - Hercules H U
4. Villarreal - Malaga H U B
5. Getafe - Racing Santande H U B
6. Osasuna - Espanyol H
7. Almería - Deportivo La Co H U
8. Borussia Mönche - Schalke 04 H B
9. Montpellier - Lille U B
10. Nice - Paris SG H U B
11. Toulouse - Rennes U
12. Napoli - Catania H


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere