RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE BARCA i 2015: Barcelona, som jakter Martin Ødegaard, får ikke kjøpe spillere i 2015.
IKKE BARCA i 2015: Barcelona, som jakter Martin Ødegaard, får ikke kjøpe spillere i 2015. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Barcelona kan ikke kjøpe Ødegaard i 2015

Sist oppdatert:
Overgangsnekten blir opprettholdt.

Det var tilbake i april 2014 at Barcelona først ble ilagt en straff for ulovlig virksomhet på overgangsmarkedet av det internasjonale fotballforbundet.

Barcelona anket imidlertid dommen og fikk operere på overgangsmarkedet under sommerens vindu og hentet flere forsterkninger.

Blant dem, Luis Suarez fra Liverpool.

Senere har FIFA opprettholdt sin avgjørelse, men Barcelona har anket saken videre til idrettens voldgiftsrett (CAS). Tirsdag ble den anken avslått.

Det melder blant andre den spanske avisen Sport. CAS har senere bekreftet dette på sin nettside og offentliggjort avgjørelsen.

Barcelona reagerer slik på avgjørelsen.

– Samtidig som vi respekterer sportsinstitusjonene, vil klubben uttrykke sin fullstendige uenighet med avgjørelsen, skriver Barcelona på sitt nettsted.

Klubben henviser blant annet til brister mellom spansk lovgivning og FIFAs regelverk, ifølge NTB.

Dermed kan ikke den spanske storklubben kjøpe nye spillere i januar eller i overgangsvinduet neste sommer. Først vinteren 2016 kan Barcelona igjen hente nye spillere til klubben. Dette betyr dermed også at om Barca ønsker å kjøpe den norske unggutten Martin Ødegaard, må de vente til 2016.

Ødegaard har i vinter besøkt Barcelona og superklubben er én av en rekke klubber som det norske vidunderbarnet vurderer å signere for.

Overgangsnekten mot Barcelona kommer som en følge av at klubben har brutt reglene for overganger ved minst ti anledninger og brukt en rekke spillere under 18 år i diverse fotballturneringer.

Ifølge reglene er det kun lov med internasjonale overganger for spillere som har fylt 18 år. Det finnes unntak, men disse overgangene må oppfylle en del spesifikke krav og i Barcelonas tilfelle er ikke de kravene oppfylt.

Da Barcelona i mars for eksempel hentet den 13 år gamle Lee Seung-Woo fra Sør-Korea, ofte omtalt som den nye Lionel Messi, brøt de reglene.

Det er i perioden 2009 til 2013 at Barcelona har brutt reglene flere ganger.

Barcelona ble også dømt til å betale en bot på rundt tre millioner kroner i denne saken. Det spanske fotballforbundet fikk også en bot.

P.S. Barcelona kan fortsatt selge spillere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere