Gå til sidens hovedinnhold

Barcelona kapret supercupen

Zlatan Ibrahimovics erstatter sikret nytt sølvtøy for den katalanske giganten.

BARCELONA – SJAKHTAR DONETSK 1–0 EEO.:

Ustoppelige Barcelona hadde allerede vunnet den spanske serien, Mesterligaen, den hjemlige cupen og den spanske supercupen i år. Fredag ble enda et trofé innkassert da ukrainske Sjakhtar ble slått på Stade Louis-II i Monaco i den europeiske supercupen som spilles mellom forrige sesongs vinner av Mesterligaen og UEFA-cupen.

Men seieren satt langt inne. Kun fem minutter før slutt i den andre ekstraomgangen sørget Zlatan Ibrahimovics erstatter Pedro Rodriguez for 1-0-seieren som sikret Josep Guardiolas mannskap en knallstart på årets sesong.

Målet var det høy klasse over. Lionel Messi viste fram pasningsfoten da han tredde ballen igjennom til Pedro som avsluttet nede i hjørnet fra drøye 15 meters hold.

Kampen hadde dog ikke den store underholdningsverdien. De første 90 minuttene var preget av to lag utenfor den helt store kampformen. Heller ikke ekstraomgangene ble det store fyrverkeriet, men rett før det ble dramatisk med straffesparkkonkurranse sørget altså «Pedrito» for at den katalanske forhåndsfavoritten stakk av med seieren.

Ibrahimovic startet for Barcelona, men svensken hadde en dårlig dag på jobben og ble byttet ut etter 80 minutter. Spanjolene startet også med Thierry Henry, Xavi og nevnte Messi, men til tross for et stjernespekket mannskap var katalanerne aldri noe dominerende over ukrainerne som var svært solide defensivt.

Andres Iniesta spilte ikke for Barcelona, og midtbanesliteren er usikker foran sesongåpningen mot Sporting Gijon på mandag.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget