Barcelona-leder fikk sparken

Barcelonas klubbdirektør Andoni Zubizarreta (t.v) måtte mandag forlate jobben. Her sammen med Luis Suarez og Barcelonas visepresident Jordi Mestre.

Barcelonas klubbdirektør Andoni Zubizarreta (t.v) måtte mandag forlate jobben. Her sammen med Luis Suarez og Barcelonas visepresident Jordi Mestre. Foto: Quique Garcia (Afp)

Barcelonas klubbdirektør Andoni Zubizarreta måtte mandag forlate jobben.

05.01.15 20:31

Det melder klubben på nettstedet sitt.

53 år gamle Zubizarreta, som er tidligere spansk landslagsmålvakt, har sittet i jobben i fire og et halvt år.

– Barcelonas klubbpresident Josep Maria Bartomeu har i dag besluttet å oppheve kontrakten med klubbens fotballdirektør, Andoni Zubizarreta, heter i det i en pressemelding.

Omtrent én time etter at Barcelona hadde offentliggjort Zubizarretas avgang, opplyste Carlos Puyol at han trekker seg fra klubbens sportslige støtteapparat. Den 36-årige Barca-profilen måtte i april i fjor legge fotballstøvlene på hylla som følge av en kneskade. Samtidig ble han engasjert i støtteapparatet rundt den katalanske storklubbens A-lag.

– Jeg har bestemt meg for å slutte i Barcelona. Jeg håper nå å utvikle meg både personlig og profesjonelt, slik at jeg i framtida kan komme tilbake til denne klubben og gi tilbake det den har gitt meg i løpet av disse uforglemmelige årene, skrev den tidligere midtstopperkjempen på sin Facebook-side.

Puyol vant tre mesterligatitler og seks ligagull i sin aktive karriere. I tillegg ble han både europamester og verdensmester med hjemlandet Spania.

Andoni Zubizarreta hadde på sin side sin storhetstid i klubben på 1980- og -90-tallet. Han fikk med seg 126 A-landskamper for Spania fra 1985-98. (©NTB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.