RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INGEN NYE LAGKOMPISER: Barcelon har fått fprbud mot å handle spillere fram til sommeren 2015.
INGEN NYE LAGKOMPISER: Barcelon har fått fprbud mot å handle spillere fram til sommeren 2015. Foto: Quique Garcia (AFP / NTB scanpix)

Barcelona nektes å kjøpe nye spillere

Sist oppdatert:
Det opplyser FIFA.

Det internasjonale fotballforbundet opplyste onsdag at Barcelona kommer til å få ett års forbud mot spilleroverganger, skriver forbundet på sin nettside.

Forbudet gjelder i de to neste overgangsvinduene. Det vil si at Barca ikke kan handle inn nye folk til sommeren, eller i januar neste år.

Grunnen skal være måten klubben har håndtert flere overganger for spillere under 18 år, heter den i en pressemelding. Det skal gjelde både overganger og registrering. Det spanske fotballforbundet har også fått sanksjoner i saken.

Ti brudd
Straffen kommer etter at FIFA det siste året har sett nærmere på en rekke overganger i Barcelona i perioden 2009 til 2013. Forbundet har konkludert med at den spanske storklubben har brutt reglene ved ti anledninger og registrert og brukt flere spillere under 18 år i diverse fotballturneringer.

Ifølge reglene er det kun lov å hente spillere fra utlandet som er over 18 år. Det finnes unntak, men disse overgangene må oppfylle en del spesifikke krav.

Barcelona er også ilagt en bot på 450.000 sveitserfranc. Det tilsvarer rundt 3 millioner norske kroner. Det spanske fotballforbundet er bøtelagt med 500.000 sveitserfranc og det tilsvarer rundt 3,3 millioner norske kroner.

FIFA skriver følgende i sin pressemelding:

«FC Barcelona er funnet skyldig i brudd på paragraf 19 i overgangsreglementet ved ti tilfeller med yngre spillere. Klubben er også funnet skyldig i en rekke overtredelser når det gjelder andre spillere».

«Disiplinærkomiteen mener disse overtredelsene er såpass alvorlige at det er bestemt å gi klubben forbud mot overganger, både nasjonale og internasjonale, de to neste overgangsperiodene. Det er også ilagt en bot».

- Alvorlig
Spanjolene annonserte en avtale for keeperen Marc André ter Stegen tidligere i vår, men det er usikkert hvor vidt den avtalen vil gå i gjennom nå. Borussia Mönchengladbach-spilleren kan ikke flytte på seg før til sommeren. Unggutten Alen Halilovic er også klar for Barcelona og skal flytte på seg til sommeren.

Klubben har også blitt koblet med en rekke midtstoppere den siste tiden. Blant dem Chelseas David Luiz, Liverpools Daniel Agger og Borussia Dortmunds Mats Hummels. Nå må de vente til 2015 med å forsterke.

Barcelona har fått 90 dager på seg til å ordne opp i regelbruddene.

Tidligere har både Chelsea og Roma opplevd lignende straffer. Chelsea ble ilagt denne straffen i 2010, etter brudd på reglene i forbindelse med overgangen til talentet Gaël Kakuta fra franske Lens. Dertte forbudet ble imidlertid opphevet av FIFA kort tid etter. Roma fikk også et forbud i 2004, etter å ha hentet Philippe Mexes fra franske Auxerre.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere