RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barcelona og Girona søker om La Liga-kamp i USA

Lionel Messi (t.v.) var blant La Liga-kapteinene som var i møte med den spanske spillerforeningen onsdag. Der gikk de unisont imot avgjørelsen om å flytte en kamp i året til USA. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix
Lionel Messi (t.v.) var blant La Liga-kapteinene som var i møte med den spanske spillerforeningen onsdag. Der gikk de unisont imot avgjørelsen om å flytte en kamp i året til USA. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB scanpix (NTB scanpix)
Barcelona, Girona og La Liga har bedt det spanske fotballforbundet om tillatelse til å flytte kampen mellom de katalanske klubbene til USA.

Kampen mellom de to klubbene, der Girona har «hjemmekamp», vil i så fall bli spilt på Miamis Hard Rock Stadium 26, januar, skriver BBC.

For at kampen skal kunne flyttes må dette godkjennes av Spanias fotballforbund (RFEF), Det amerikanske fotballforbundet, UEFA og Concacaf.

Nylig bekreftet La Liga at det årlig skal spilles én seriekamp på andre siden av Atlanteren. Dette som en del av en ny 15-årsavtale mellom den spanske toppdivisjonen og det amerikanske medieselskapet Relevent.

Planene har høstet mye kritikk. Både Spanias fotballforbund og den spanske spillerforeningen har vært skarp i tonen, og også presidenten i RFEF, Luis Rubiales, har gått hardt ut mot planene om å flytte en La Liga-kamp til USA.

I søknaden om å spille Girona - Barcelona i Miami heter det at det er kommet til enighet om en kompensasjon til Gironas supportere med sesongbilletter.

1500 gratis flyreiser til Miami blir tilbudt til de med sesongbillett. De kan velge mellom å tilbringe helgen i USA eller ta flyet tilbake direkte etter kamp.

De som ikke ønsker å reise vil bli tilbudt gratis billetter til bortekampen mot Barcelona 23. september og 20 prosent på sesongbilletten. Supportere som ikke ønsker noen av alternativene vil få 40 prosents avslag på deres sesongbillett.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere