RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barcelona punget ut for Neymar-snusk

RYDDER OPP: Barcelona betalte mandag over 112 millioner kroner til spanske myndigheter etter at storklubben i forrige uke ble siktet for skattesvindel i forbindelse med kjøpet av Neymar.
RYDDER OPP: Barcelona betalte mandag over 112 millioner kroner til spanske myndigheter etter at storklubben i forrige uke ble siktet for skattesvindel i forbindelse med kjøpet av Neymar. Foto: Vincent West (Reuters)
Bekrefter på sine egne hjemmesider.

Barcelona betalte mandag over 112 millioner kroner til spanske myndigheter etter at storklubben i forrige uke ble siktet for skattesvindel i forbindelse med kjøpet av Neymar.

Barcelona bekreftet pengeoverføringen på egne nettsider. Ifølge katalanerne har de punget ut 13.550.830,56 euro til spanske skattemyndigheter.

Den regjerende spanske seriemesteren har hele tiden nektet for at klubben har gjort noe galt rundt fjorårets Neymar-overgang fra brasilianske Santos. Selv om Barcelona mandag betalte et betydelig beløp i skatt, står de fast ved sin uskyld.

- Klubben betaler for å dekke eventuelle feiltolkninger i forbindelse med overgangen til Neymar, meddelte Barcelona.

Torsdag besluttet en dommer i Madrid å åpne sak mot Barcelona. Det skjedde etter at Neymars far og agent, Neymar da Silva Santas, i januar erkjente at han hadde mottatt hele 334 millioner kroner for at sønnen skulle gå til den spanske storklubben. Santos fikk bare 142 millioner.

Madrid-dommeren Pablo Ruz har bedt om å få utlevert alle skattepapirer i saken. Samtidig har han beordret Neymars far om å utlevere alle kontrakter og dokumentar knyttet til overgangen. Det er uklart om mandagens innbetaling fører til at siktelsen mot Barcelona faller bort.

Sandro Rosell, som var president da overgangen skjedde, gikk av i januar. Han sa han ville beskytte klubbens ansikt utad, og at han og familien hadde mottatt trusler. Josep Bartomeu tok over som president etter Rosell. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere