RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barcelona siktet for Neymar-juks

SKATTEJUKS: Neymars overgang til Barcelona skal nå under lupen i spansk rett.
SKATTEJUKS: Neymars overgang til Barcelona skal nå under lupen i spansk rett. Foto: Jon Super (/ AP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Storklubben må møte i retten.

I sommer ble den brasilianske storstjernen Neymar klar for Barcelona.

En rekke toppklubber i Europa hadde i lengre tid kjempet om underskriften til supertalentet, men til slutt var det altså katalanerne som fikk tilslag.

Den siste tiden har det imidlertid dukket opp en del spekulasjoner om at storklubben har brukt ulovlige midler for å få i stand den omtalte avtalen.

Barca har innrømmet at hele overgangen kostet svimlende 86,2 millioner euro - 721 millioner kroner. Kun 477 av disse millionene gikk imidlertid med til overgangssum. Santos fikk 142 millioner, mens resten gikk til Neymars far.

Santos er derfor svært nysgjerrig på hvor resten av pengene har blitt av og klubben har derfor vurdert søksmål mot Barcelona for å finne ut av dette.

Klubben krever innsyn i alle dokumenter vedrørende overgangen.

På toppen av dette har en spansk domstol nå bestemt å etterforske Barcelona for skattejuks i denne saken. Det ble klart torsdag ettermiddag.

Storklubben har nektet for skattejuks, etter at beskyldninger om dette dukket opp i media, men nå har dommer Pablo Ruiz bestemt seg for å se nærmere på saken og har stevnet klubben for skattejuks i Neymar-saken.

Barcelona har allerede varslet at de vil sende advokater i retten for å svare for seg. Det er nyhetsbyrået Reuters som melder dette, ifølge Eurosport.

- Barcelona vil være helt åpne i denne saken og gi sin fulle samarbeidsvilje i denne prosessen. Det har vi gjort fra første stund, opplyser klubben.

Sandro Rosell, som gikk av som president i Barcelona for litt siden, er blant personene som er nevnt i stevningen som nå er sendt ut fra retten.

Da han gikk av, sa han at han ønsket å beskytte klubbens image og rykte. Han hevdet også at både han og familien hadde mottatt trusler.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere