*Nettavisen* Sport.

Barcelona storspilte med «juniorlaget»

Foto: Getty Images / All Over Press

Unggutta herjet med stakkars Bate Borisov.

07.12.11 09:47

BARCELONA - BATE BORISOV 4-0:

Barcelona-sjef Pep Guardiola hadde garantert lørdagens El Clasico i bakhodet da han tok ut troppen som skulle spille tirsdagens Champions League-kamp mot Bate Borisov.

Med visshet om at avansementet allerede er sikret, startet Guardiola med et tilnærmet b-lag, og 13 av Barcelonas mest brukte spillere fikk en etterlengtet pust i bakken.

Brødrepar for Barcelona
Av førstelagsspillerne var det kun José Pinto, Gerard Piqué, Andreu Fontas, Maxwell, Thiago og Pedro som var i troppen til tirsdagens kamp.

Dermed fikk katalanernes unggutter en mulighet til å vise seg frem på fotballens fremste klubbscene, noe som gjorde at det talentfulle brødreparet Thiago (20) og Rafinha (18) for første gang spilte sammen for Barcelonas førstelag.

Og Barcelonas unggutter tok absolutt vare på muligheten.

92-modellen Sergi Roberto sendte hjemmelaget i føringen etter 35 minutter, etter at han ble spilt fra av Thiago Alcântara.

Flere klasser bedre
Unggutta herjet med stakkars Bate Borisov, og på et tidspunkt hadde Barcelona en ballbesittelse på 80 prosent, noe som gir et greit bilde på styrkeforholdet i tirsdagens kamp.

2-0 ble satt inn av Martin Montoya etter en times spill, 3-0 kom tre minutter senere, denne gang av Pedro.

Utklassingen ble et faktum mot slutten av kampen, da Pedro satt inn sitt andre for dagen, da han økte ledelsen til 4-0 i det 88. minutt.

Barcelona er suverene gruppevinnere i gruppe H med 16 poeng, fem poeng foran Milan, som spilte 2-2 borte mot Viktoria Plzen tirsdag.

Dermed ble det som ventet Barcelona og Milan som avanserer videre fra gruppespillet i Champions League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.