RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JOSEP LAGO (Afp)

Barcelona til Norge

Sist oppdatert:
Hele stjernegalleriet møter Vålerenga på Ullevaal i juli.

Ikke siden de møtte Viking i Stavanger i 1992 har Barcelona spilt kamp på norsk jord.

En avtale var på plass for å få Barcelona til å møte Vålerenga tidligere i sommer, men den avtalen gikk i vasken.

Eneste Europa-kamp
Nå er man enige om en ny kamp 29. juli, skriver VG, og ifølge avisen skal hele stjernegalleriet komme. Du kan altså få se Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, hvis han ikke er solgt da, Andres Iniesta og David Villa alle blir å se på Ullevaal.

- Vi er ekstremt glade og stolte over at Barcelona nå har sagt ja til å komme til Norge for å møte oss. Og spesielt fordi dette blir klubbens eneste opptreden i Europa denne sommeren, sier Vålerengas administrerende direktør Pål Breen til VG.

Kostet - og koster
Men avtalen koster for Vålerenga. Klubben må legge rundt 6,5 millioner kroner på bordet for å få i stand kampen. - Det ble noe dyrere, men vi tror absolutt det er verdt det. Det bør være mulig å fylle Ullevaal stadion til en slik kamp, sier Pål Breen.

Så spørs det om 25.000 mennesker er villig til å betale den høye billettprisen, som ligger på 595 kroner for en plass på langsiden og 495 kroner for en plass på kortsiden.

VIF-trener Martin Andresen slipper naturligvis å betale, og gleder seg som en unge.

- Dette er en fantastisk mulighet for våre spillere til å møte noen av verdens beste spillere. Det vil være en lærerik kamp for spillerne våre, sier Andresen til VIF TV.

Guradiola gleder seg
FC Barcelonas manager, Pep Guardiola, ser fram til å besøke Norge.

- Dette er en flott mulighet for oss til å besøke våre supportere i Norge. Vi håper vi får en fin tid i Oslo og forhåpentligvis kan alle som kommer på kampen glede seg over en minnerik kamp, sier Guardiola.

Sist Barcelona var i Norge, i serievinnercupen mot Viking i 1992, imponerte ikke Barcelona. Nåværende trener Pep Guardiola spilte da på laget og var med på å ri på en 1-0-ledelse fra den første kampen.

Spilte ball i hatt med Barca
Dette skrev NTB om kampen i 1992.

«Laget spilte ball i hatt med Barcelona i 1. omgang, og holdt godt følge etter hvilen, men det nyttet ikke. Laudrup, Koeman og Stoitsjkov kom til Stavanger for å ri på 1-0-ledelsen fra den første kampen, og sikret avansement til 2. runde i serievinnercupen med 0- 0 på Stavanger onsdag kveld. Kampen minnet mye om oppgjøret på Nou Camp for to uker siden. Barcelona spilte og spilte, uten å anstrenge seg for mye. Viking var giftige på kontringene, men lyktes aldri med å overliste Andoni Zubizarreta i Barcelona-buret».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere