*Nettavisen* Sport.

Barcelona vinner stort

Foto: Lluis Gene (AFP)

Dagens beste spill på langoddsen henter vi fra Spania og Premier League

21.08.10 09:43

Langoddsen er meget innholdsrik i dag, slik den pleier å være på lørdager. Bundesliga, Premier League, Championship, Allsvenskan, Tippeliga, Ligue 1 og mye, mye annet finner du på menyen i dag. Vi har sortert ut fire objekter og kombinert dem i to fine lørdagsdobler.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Vi tror Tottenham får trøbbel borte mot Stoke
V75 Sørlandet: Tipsekspert Håkon Einar Hansen byr på en flott dame
Tippeligaen: Her er fullstendig karantene- og skadeoversikt

Birmingham - Blackburn
Birmingham klarte å hente inn 0-2 på bortebane mot Sunderland og ble belønnet med ett poeng. I fjor var man tidvis meget sterke, spesielt på hjemmebane, men mot slutten av sesongen, da plassen for lengst var berget og det samtidig var for langt opp til de mest attraktive plasseringene, dabbet man nautrlig nok litt av.

Blackburn har lenge stått på vår liste over favorittlag på langoddsen. I flere sesongen på rad har de vist en egen evne til å ha det lille ekstra på hjemmebane som gjør at de ytterst sjelden taper, mens man ikke lykkes på bortebane. Det var gledelig å se at selv om Blackburn kanskje ikke var best i hjemmekampen mot Everton sist, ble det enda en seier på Ewood Park.

Mens vi er inne på typiske hjemmelag er det like greit å se på innbyrdes statistikk med en gang. De åtte siste mellom disse har endt 2-1, 2-1, 4-1, 2-1, 3-0, 2-1, 2-0 og 2-1, uansett bane. Lærdommen må være at når Birmingham og Blackburn spiller fotballkamp, blir resultatet ofte H. Selvsagt finnes det unntak, men ikke mange. Birmingham er forøvrig ubeseiret på hjemmebane i 15 kamper på rad nå.

Birmingham må stille uten Kevin Phillips. Blackburn har skade på David Dunn, og Vince Grella og Martin Olsson må testes før kampstart. Chris Samba er tilbake etter skade - som lagets nye kaptein.

Hvorfor Blackburn plutselig, for første gang på mange år, skulle ta poeng borte mot Birmingham, når de knapt tar poeng på bortebane i det hele tatt, er ikke lett å se. Blackburn har ikke gjort noe med laget foran sesongen som tilsier økt poengfangst på bortebane. Hjemmelaget er nesten skadefritt og sultne på en seier. De har ikke tapt hjemme på mange måneder. H til 2,10 spilles. Den kan spilles som single, men vi tar sjansen på å kombinere den med et spill på Everton.

Scoringsvarsel for 180 engelske lag!

Everton - Wolverhampton
Everton tapte borte mot Blackburn i åpningskampen, og nå trenger de en seier hjemme mot Wolves. Det kan se ut som en overkommelig oppgave, selv om det er syv år siden Everton slo Wolves sist.

Wolves må være fornøyd med 2-1 over Stoke i sin åpningskamp. Wolves-manager Mick McCarthy har skadefri tropp og hans største problem synes å være hvilke av de gode spissene han skal slippe til i dag. Steven Fletcher er hentet inn fra Burnley og scoret sist helg, dessuten har Sylvain Ebanks-Blake vit meget gode takter i det siste. Kevin Doyle, mannen som fikset 1-1 for Wolves mot Everton i fjor, er tilbake fra skade og alle disse tre er en utfordrer til Andy Keogh på spissplassen.

Everton melder at Victor Anichebe er ute med knesskade denne gangen også. Phil Neville rekker muligens ikke kampen, ellers kan Everton stille det samme laget som tapte i Blackburn.

Det ble 1-1 og 0-0 mellom disse lagene forrige sesong. i 2003/04 vant Everton 2-0 hjemme.

Hjemmeseieren virker opplagt i dag, synes vi. Everton må vinne nå, siden de ikke lykkes forrige helg. Det var surt å tape mot Blackburn, og nå tas det trolig en slags hevn, over Wolverhampton. Wolverhampton var heldige som klarte 1-1 her i fjor, og vi tror ikke de har like flaks igjen. Etter seier i åpningsrunden vil man selvsagt prøve å vinne i dag også, men taper man vil man fortsatt ligge ok til på tabellen. H til 1,40 burde vært 1,45 eller gjerne 1,50, men 1,40 får passere i dag, og vi får en dobbel til 2,94 i odds. Innsatsen blir 100 kroner. Spillefristen er klokken 15.55.

51. Everton - Wolverhampton 1,40 3,65 6,20
53. Birmingham - Blackburn 2,10 2,95 3,00

Total odds 2,94

Klikk her for å levere dette spillet

Stoke - Tottenham
Ingen drømmeåpning for Stoke City da det ble 1-2 tap borte for Wolves. I fjor var Stoke et lag mange gruet seg til å møte, da de kjempet seg til poeng både borte og hjemme, gjerne på Rory Delaps lange innkast.

Tottenham klarte bare 0-0 hjemme mot Manchester City i sesongpremieren. I Europa League forrige uke tapte de 2-3 for Young Boys i Sveits, etter en svak åpning med tre baklengs på 30 minutter. Kampen ble spilt på kunstgress, og nå sliter mange av Spurs-gutta med ettervirkninger fra det uvante underlaget.

Dette gjelder visstnok den offensive trioen Jermain Defoe, Roman Pavlyuchenko, Robbie Keane, og også Giovani Dos Santos, Luka Modric og Ledley King. "They all picked up injuries on the plastic pitch in Bern," sa manager Redknapp på pressekonferansen fredag morgen. "It leaves me with Peter Crouch, the only one we've got. Robbie jarred his knee, Pav has an ankle, Defoe a groin and Giovanni a hamstring." Fra før av er O'Hara, Bentley og Woodgate også skadet.

Stoke har Ricardo Fuller utestengt før helgens kamp og Lawrence ute med skade.

Tilsvarende oppgjør har endt 1-2, 2-1, 0-1, 1-1 og 2-0. Stoke tok også en sjelden borteseier mot Tottenham i fjor.

Tottenham har tidvis slitt på Britannia Stadium tidligere og vi tror de får det tøfft igjen. Stoke på en god dag er et mye bedre lag enn for eksempel Young Boys, og når Spurs mangler opptil 8 mann med skader, er 3,00 i odds på Stoke godt betalt i våre øyne, og 1,55 på at Stoke klarer minst uavgjort er et så godt tilbud at vi slår til uten å nøle. Sistnevnte objekt kan ikke spilles som single, og vi kombinerer det med storseier til Barcelona på Camp Nou.

Barcelona - Sevilla
Dette oppgjøret er hentet fra spansk Supercup, og det er returoppgjør etter 3-1 til Sevilla i første kamp. I den første kampen stilte Barcelona meget redusert, og den største stjernen var vel Zlatan Ibrahimovic, som noterte seg med én scoring.

På Camp Nou må Barcelona vinne med minst to mål, og det ser ut som man har lyst til å vinne i dag og det ventes et bortimot toppet lag. Disse starter trolig for Barcelona: Pinto: Alves, Piqué, Puyol, Abidal; Xavi, Busquets, Iniesta; Messi, Ibrahimovic og Bojan.

Sevilla stiller trolig noe lignende som sist: Palop, Dabo, Cala, Escudé, Fernando Navarro; Capel, Zokora, Cigarini, Perotti; Luis Fabiano og Negredo.

Dette er to gode lag, som snart skal starte sesongen i Primera Division. Barcelona har over tid vist en egen evne til å knuse all motstand på hjemmebane, og vant 4-0 over Sevilla her forrige gang. Supercupen er ikke den største i betydning, men når Barcelona må vinne med minst to mål, gjør de som regel det, og seier med to mål eller mer til 1,63 i odds spilles. Vi får en dobbel til 2,53 i odds og setter 100 kroner på denne også. Spillefristen er klokken 15.55.

50. Stoke - Tottenham (1-0) 1,55 3,65 3,90
103. Barcelona - Sevilla (0-1) 1,63 3,85 3,30

Total odds 2,53

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.