RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barcelonas drømmeår

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Barcelona er i ferd med å gjennomføre klubbens beste år i moderne tid. Frank Rijkaard har snudd bunnløs fortvilelse til ellevill jubel i det katalanske storlaget.

Barcelona sparket trener Louis van Gaal i slutten av januar 2003, etter at klubben hadde tapt åtte av de siste 19 kampene. Et halvt år seinere var landsmannen Frank Rijkaard på plass i i trenerstolen på Nou Camp. Etter å ha slitt i innledningen av sesongen, fikk nederlenderen skuten på rett kurs ved årsskiftet. Barca vant 14 av de siste 18 kampene i sesongen som ble avsluttet i vår, og endte til slutt på andreplass, fem poeng bak Valencia.

Etter å ha sikret seg superstjerner som Henrik Larsson, Eto'o og Deco i løpet av sommerferien, har Barcelona fortsatt som de slapp. Rijkaards lag står med sju seirer og to uavgjorte på sesongens ni første kamper, og topper Primera Division med klar margin.

I løpet av hele 2004 har Barcelona bare tapt tre ganger i seriesammenheng. Bare fire ganger tidligere har et lag klart å ta mer enn 2,37 poeng i snitt per kamp i samme kalenderår. Real Madrid klarte denne prestasjonen i 1960, 61, 63 og 64, men for Barcelona er det tidenes beste år.

Frem til årets fantastiske Barca-sesong hadde Real Madrid de åtte øverste plassene på statistikken. I 1961 kapret hovedstadslaget 2,55 poeng per kamp. Barcelonas forrige topplassering ble notert i 1960, med 2,31 poeng i snitt. Denne rekorden ligger altså an til å bli ettertrykkelig knust i år.

PS! Også i Champions League har Barca gjort sine saker rimelig bra under Frank Rijkaard. I årets turnering har laget tatt ni poeng på de fire første kampene, og er i praksis allerede klar for avansement. I vår endte deltakelsen i UEFA-cupen med nederlag for Celtic i åttedelsfinalen.

Kilde: Infostrada

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere