*Nettavisen* Sport.

Bare nesten for Godset i Europa

UHELDIGE OG UDYKTIGE: David Nielsens Strømsgodset var absolutt på nivå med Steaua, men måtte innse at udyktighet foran målene ble avgjørende. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Skapte flere kjempesjanser mot Steaua.

23.07.14 22:10

STEAUA BUCURESTI - GODSET 2-0, 3-0 sammenlagt:

Med 0-1 i sekken fra første oppgjør, hadde Strømsgodset en særdeles tøff oppgave med å avansere fra Champions League-kvalifiseringens 2. runde onsdag.

Men gjestene fra Norge imponerte stort i heksegryta i Bucuresti.

Som på Marienlyst i første kamp var derimot Strømsgodset ikke dyktige nok foran mål, og dermed kom aldri den nødvendige scoringen på drammenserne, flere kjempesjanser til tross.

Da gikk det istedet som det måtte: Steaua scoret to sene mål og tok seg videre på bekostning av et Godset som må føle at de over to kamper absolutt ikke var tre mål dårligere enn sin mer berømte motstander.

- Det var en god prestasjon. Vi hadde nok sjanser. Vi burde ha scoret, både hjemme og borte, sa Jostein Flo til Drammens Tidende etter kampen.

Jevnt før pause
Tippeliga-laget styrte det aller meste som skjedde på mektige Arena Nationala, og fikk en svært god mulighet til å ta ledelsen allerede etter fem minutter.

En for dagen meget god Mounir Hamoud avanserte nedover venstrekanten før han slapp ballen til Iver Fossum, som hadde gått på løp inn i Steauas straffefelt. Ungguttens avslutning var derimot ikke god nok, og Godset måtte innse at kastet bort en gyllen mulighet til å utlikne baklengsmålet fra første kamp.

Resten av den første omgangen ble nemlig en sjansefattig affære, og dermed gikk lagene til pause med samme utgangspunkt som da kampen startet.

HTML EMBED


Kjempesjanser
Etter sidebyttet skulle det ikke gå mange sekundene før David Nielsens menn var nære ved å ta ledelsen både en og to ganger.

Flamur Kastrati var sentral ved begge anledninger, men måtte se det første skuddet bli mesterlig reddet av Steauas keeper, mens den andre avslutningen strøk utsiden av stolpen.

Godset var uheldige. Og et drøyt kvarter før slutt skulle drømmen om Europa legges i grus.

Tellefeil i egen boks sørget for at Cornel Rapa fikk stå helt alene og sette inn et innlegg i mål til 1-0.

Da Nicolae Stanciu doblet fem minutter før slutt, var siste rest av håp ute.

Strømsgodset er dermed ute av europacupene for denne gang, ettersom exit i 2. kvalikrunde til Mesterligaen ikke gir videre spill i Europaligaen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.