RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Bare nesten, Tottenham

Sist oppdatert:
Drømmen om en plass blant de store blir heller ikke i år oppfylt.

Nettavisen har siden mandag 4. august presentert lagene i kommende sesongs Premier League og hvilken tabellplassering vi tror disse lagene får.

Nå gjenstår bare topplagene. Portsmouth spås en sjetteplass, og vil sannsynligvis være nærmere sjuendeplassen enn topp 5.

Tottenham, derimot, er et lag som satser knallhardt og nå skal få fullt utbytte av managerskiftet som ble gjort i fjor høst. Juande Ramos er i ferd med å sette sammen sitt eget lag og har kvittet seg med mye dødvekt i sommer.

Likevel skal det i løpet av én sommer være omtrent umulig å utligne de 41 poengene som skilte laget fra seriegull i fjor.

Kreative spillere inn
Én ting skal imidlertid sies, og det er at Tottenham trolig blir et av de mest underholdende lagene kommende sesong. Luka Modric, David Bentley og Giovani dos Santos, de mest spennende nykommerne i sommer, er alle offensive, tekniske og kreative spillere.

Det lover godt for fotballsupportere som betrakter White Hart Lane som sin hjemmebane. Men det var ikke i angrep Tottenham hadde mest problemer i fjor - det var i forsvar.

Tottenham scoret 66 mål forrige sesong - ett mer enn Chelsea - og slapp inn 61. Det var bare fire lag i hele Premier League som hadde mer gavmilde forsvar.

Sånt blir ikke rettet i en fei. Ikke med mindre Ledley King holder seg skadefri og inne i startelleveren hele sesongen. Når man ser disse bildene, blir man vel litt tvilende til at det skal skje.

Ramos er fortsatt på jakt etter en forsvarsspiller som kan bistå Jonathan Woodgate i midtforsvaret. På backene ser det veldig bra ut, med Alan Hutton på høyre og en endelig skadefri Gareth Bale på venstre.

Modric lykkes
Jermaine Jenas er utnevnt til visekaptein, hvilket med Kings skadehistorikk tilsier at midtbanespilleren i praksis vil være klubbens kaptein store deler av sesongen. Jenas blomstret under Ramos i fjor, og får selskap av Luka Modric på midtbanen denne sesongen.

Kroaten imponerte under EM i Sveits og Østerrike og blir en av de mest spennende nykommerne å følge utover høsten. Skal Tottenham lykkes, må Modric lykkes. Så enkelt er det sannsynligvis.

I tillegg til Jenas og Modric, har Tottenham også et stort talent i Tom Huddlestone, som ofte spilte midtstopper i fjor, men som er aller beste på midtbanen.

Hvis Huddlestone stabiliserer seg i nærheten av toppnivået sitt, er han blant de beste midtbanespillerne i hele Premier League.

Avhengig av Berbatov?
Mye av Tottenhams sjanser til suksess kommende sesong avhenger av om Dimitar Berbatov blir i London eller forsvinner. I alle fall om man skal tro ekspertisen. Bulgareren var lagets beste spiller i fjor, men Tottenham har et joker i ermet i form av målfarlige Darren Bent, som har vært sensasjonelt god i sommer.

Ramos liker å organisere lagene sine i 4-3-3-formasjon, hvilket betyr at det kun er plass til én midtspiss. Og med kreative og skapende spillere som Modric, Bentley og Giovani dos Santos, kan Tottenham kanskje være nesten like godt tjent med Darren Bent som spydspiss.

Salget av Robbie Keane til Liverpool for 20 millioner pund fremstår i alle fall i dette lyset som en klok forretning, spesielt med tanke på at iren nå er i feil ende av karrieren.

Kort oppsummert tror Nettavisen at Tottenham tar et langt skritt i riktig retning, men at luken opp til de fire store forrige sesong var for stor til at den kan tettes på så kort tid. Men en stor del av avstanden kan spises opp ved å ta flere poeng fra topplagene. Tottenham tok bare tre av maksimalt 24 poeng mot Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester United i fjor.

Forrige sesong: 11. plass
Nettavisens tips: 5. plass

Gå til sportsforsiden!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere