Bare på 7. plass uten Rio

Manchester United med og uten Rio Ferdinand er to komplett forskjellige ting. Siden midtstopperen forsvant har hele seks lag vært bedre i Premier League.

20.09.04 08:58

Mandag kveld returnerer trolig Ferdinand til Manchester United-laget mot Liverpool - etter å ha vært ute med suspensjon i åtte måneder. I samme periode har Alex Fergusons menn slitt stort.

Da han ble suspendert, kjempet laget nesten side om side med Arsenal i Premier League. Uten Ferdinand havnet de raskt på etterskudd, og for første gang på mange år ble de tidlig i våres hektet av i gullstriden.

Manchester United har faktisk bare vunnet åtte av de 21 seriekampene laget har spilt siden Ferdinand forsvant i januar. Sju har endt uavgjort. Seks er tapt. Det betyr 31 poeng.

I samme periode har Arsenal tatt 53 poeng, og Chelsea 46. Men også Aston Villa, Liverpool, Bolton og Middlesbrough har tatt flere poeng enn United i samme periode. Det sier noe om Ferdinands betydning.

Siden Rio Ferdinand kom til Manchester United fra Leeds, har Manchester United spilt 81 kamper. Ferdinand har vært på banen i 48, og med ham på laget har United et snitt på 2,27 poeng per kamp. Bare sju kamper er tapt med Ferdinand på banen. 34 er vunnet. I de 33 kampene uten Ferdinand har United bare vunnet 15, og poengsnittet er så lavt som 1,67, skriver Infostrada.

Hvordan går det med Manchester United og Rio Ferdinand i kveld. Diskuter storkampen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.