RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare uavgjort for Gamst

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Blackburns drøm om Champions League-spill er litt fjernere, etter at det bare ble ett poeng i hjemmemøtet med Wigan.

BLACKBURN - WIGAN 1-1: Blackburn ville klatret opp på samme poengsum som Tottenham på fjerdeplass med tre poeng i mandagens hjemmemøte med Wigan. Men med 1-1 og bare ett poeng blir oppgaven med å sikre deltakelsen i neste sesongs Champions League litt vanskeligere.

Nesten Gamst-scoring
Blackburn hadde ballen mest og skapte de største sjansene i første omgang. Morten Gamst Pedersen var nære på å gi vertene ledelsen på et lurt frispark ti minutter før pause. Like etter måtte Wigan-keeper John Filan strekke seg så lang han var da nordmannen var nær ved å skru en corner inn ved lengste stolpe.

Minuttet senere jublet hjemmefansen for det de trodde var 1-0-scoringen da Gamsten trillet ballen i tomt mål. Dommer Phil Dowd valgte imidlertid å blåse frispark i favør av Wigans sisteskanse, som gikk i bakken etter en luftduell med Paul Dickov like før. Repetisjonen viste at avgjørelsen var av det tvilsomme slaget.

Dommeren i fokus
Tvilsomt var det definitivt også da Dowd blåste offside da Wigans Arjan De Zeeuw kjempet ballen i mål etter et frispark like før pause. Repetisjonen viste at en Blackburn-forsvarer var innenfor De Zeeuw da ballen ble headet mot ham.

Jason Roberts fulltreffer sju minutter etter sidebytte var imidlertid ikke av det kontroversielle slaget. En Wigan-corner ble headet videre til Roberts, som sendte gjestene i ledelsen med et elegant hælspark.

Blackburn presset på for en utligning, men til tross for flere store sjanser ble det ikke uttelling før seks minutter gjensto. Også nå kom dommeren i fokus.

Wigan snytt
Før pause underkjente Dowd Gamst Pedersens fulltreffer etter det som så ut som en helt fair duell mellom Dickov og Filan. Nå godkjente han Shefki Kuqis scoring, etter at Wigan-keeperen ble regelrett overfalt av Blackburns Lucas Neill.

Dermed ble det poengdeling på Ewood Park. Noe Wigan kanskje har størst grunn til å være fornøyd med, spill og sjanser tatt i betraktning. Men etter kampen følte Wigan-manager Paul Jewell seg snytt av en svak Phil Dowd i svart.

- Vi fortjente å vinne, men dommeren kostet oss seieren. Det var et åpenbart angrep på keeper. Jeg synes dommeren var svak kamppen gjennom, sier Jewell til Sky Sports.

Hans kollega i Blackburn er ikke helt enig.

- Jeg mener det var en grei duell. Kepper hadde ikke kontroll over ballen, sier Mark Hughes.

Vi fulgte Blackburn - Wigan direkte

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere