*Nettavisen* Sport.

Bari fikk tre i fleisen etter Huseklepp-debut

Foto: AFP/Scanpix

Det ble ingen drømmedebut for nordmannen i Serie A.

04.02.11 07:19

BARI - INTER 0-3:

Etter utallige overgangsspekulasjoner de siste årene, sa Erik Huseklepp endelig farvel til Brann og Bergen mandag, og reiste over til italiensk fotball og Bari.

26-åringen fulgte dermed i fotsporene til legendariske Per Bredesen. Den tidligere Italia-proffen var innom nettopp Bari i sesongen 1958/59, i det som var en lang Serie A-karriere.

Møte med stjernelag
Bredesen står fortsatt som den eneste nordmann som har vunnet den italienske toppdivisjonen. Det skjedde i 1957 med selveste AC Milan.

Kjente spillere som Antonio Cassano, Nicola Ventola, Gianluca Zambrotta, David Platt og Simone Perrotta er andre som har ikledt seg den hvite og røde drakten før Huseklepp.

Og alt lå også til rette for en debut av de sjeldne for nordmannen torsdag kveld, da hans Bari møtte storlaget Inter til dyst på San Nicola.

På motsatt banehalvdel ventet nemlig verdensstjerner som Samuel Eto'o, Diego Milito, Marco Materazzi, Maicon og Julio Cesar. For å nevne noen.

Den norske 26-åringen hadde blitt plassert på benken av hovedtrener Giampiero Ventura, men etter 69 minutter kom bergenseren inn på banen for Gergely Rudolf.

Dårlig start
Dessverre skulle nordmannens første minutt i Serie A ikke bli helt som det han trolig hadde drømt om på forhånd. Like etter at Huseklepp kom inn på banen scoret nemlig gjestene.

Samuel Eto'o fant Houssine Kharja inne i feltet, og den marokkanske vingen sendte ballen i nettmaskene bak Bari-keeper Jean-François Gillet.

Fram til den første scoringen på San Nicola hadde imidlertid ikke oppgjøret vært all verden å skryte av. Inter virket tidvis bleke, mens heller ikke hjemmelaget hadde skapt all verden.

Slag i ansiktet
Den mest oppsiktsvekkende situasjonen i kampen til da var det Inters forsvarsspiller Christian Chivu som hadde vartet opp med noen minutter før Huseklepp entret banen.

Etter en feide med Marco Rossi, klasket rumeneren like så godt til Bari-stopperen. Dommeren forholdt seg imidlertid helt i ro, til hjemmelagets store frustrasjon. Chivu burde så absolutt vært utvist i denne situasjonen.

Selv med Huseklepp på banen de siste 20 minuttene av oppgjøret klarte aldri Bari å utligne målet til Kharja.

Nordmannen fikk med seg noen involveringer med ballen, uten at det ble noen farligheter. Men med tanke på at 26-åringen kun har hatt én trening med lagkameratene var nok heller ikke forventningen skyhøye.

I stedet var det gjestene som kunne punktere kampen på overtid. Først ved nykommer Giampolo Pazzini, som dro seg inn i feltet og plasserte ballen pent i mål til 2-0. Og like etter sørget Wesley Sneijder for 3-0 da han satte inn sitt første ligamål for sesongen.

Bari på bunnen
Inters trepoenger betyr at de blå og svarte faktisk ble det eneste av lagene som lå topp sju før runden som tok poeng i midtuken.

Serieleder Milan avga poeng til serietreer Lazio tirsdag, da lagene spilte 0-0 på San Siro, mens nummer to på tabellen, Napoli, tapte litt overraskende borte mot Chievo onsdag. Heller ikke John Arne Riise og hans Roma klarte tre poeng, da de spilte uavgjort 1-1 mot bunnlaget Brescia. Med torsdagens seier går dermed Inter forbi hovedstadslaget.

Leonardos menn ligger nå som nummer fire med 41 poeng etter 22 kamper. Opp til topplaget Milan er det syv poeng.

Bari og Huseklepp må fortsatt ta til takke med å ligge helt sist i Serie A. Nordmannens klubb står med kun 14 poeng fra 23 kamper. fasiten så langt er 3 serie, fem uavgjort og 15 tap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.