*Nettavisen* Sport.

Barry i 400

Foto: EPA/Scanpix

Dobbelt rødt sikret Aston Villa bra utgangspunkt i uefacupen.

18.09.08 23:11

LITEX LOVENEC - ASTON VILLA 1-3: To utvisninger og en Gareth Barry som feiret sin 400. kamp for Aston Villa, ble for mye for Litex Lovech. Nå har engelskmennene et strålende utgangspunkt før returoppgjøret 2. oktober.

Kaptein Barry og resten av Aston Villa fikk en verst tenkelig start på kampen. Den bulgarske landslagsspilleren Ivelin Popov ga Litex ledelsen etter ni minutter spill på Gradski stadion.

- Det var en veldig dårlig start. Vi gjorde det vi ikke ville og ga bort et tidlig mål, fortalte Villa-manager Martin O'Neill til BBC.

Det ble imidlertid for vanskelig å holde på ledelsen for bulgarerne. Både Mihail Venkov og Cédric Cambon fikk marsjordre i andre omgang. Gareth Barry førte engelskmennene opp i ledelsen, da han satte inn 2-1 på straffe. Fra før hadde Nigel Reo-Coker utlignet. Stilian Petrov fikk æren av å sikre seieren med 3-1.

- Det tok litt tid før vi kom igang. Utligningen ga oss et stort overtak. Den avgjorde praktisk talt kampen for vår del, mente O'Neill etter kampen.

Et annet engelsk lag som gjorde det bra var Portsmouth. De slo portugisiske Guimaraes 2-0 og skaffet seg dermed et utmerket utgangspunkt før returkampen. Målene ble signert av Jermaine Defoe og Lassana Diarra.

Brasilianske Jo ble den store helten da Manchester City kjempet til 2-1 seier over Omonia i torsdagens uefacup-kamp.

- Jo jobbet knallhardt for laget idag. Jeg er kjempefornøyd at det resulterte i seier. Begge målene var gode avsluttninger og jeg tror han har tilpasset seg nå, mener manger Mark Huges ifølge BBC.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.