Bartesmell for Stabæk

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Nytt poengtap, og de grå hårene fortsetter å gro.

STABÆK - LYN 0-0:

TELENOR ARENA (Nettavisen): For temmelig nøyaktig et år siden var jeg vitne til kanskje den mest enveiskjørte omgangen i nyere, norsk fotballhistorie. Stabæk pepret Lyn-målet med skudd og avslutninger fra alle mulige avstander, og spilte kanskje sin beste fotball gjennom hele fjorårssesongen. En Eddie Gustafsson i storform gjorde at Bærums-laget riktignok måtte nøye seg med 2-0, men klasseforskjellen mellom de to lagene var enorm.

Søndag, 352 dager etter, var historien en helt annen. Stabæk og Lyn slåss begge om ikke å havne under nedrykksstreken når en fjerdedel av sesongen er unnagjort. Med sine tre skudd i treverket var det faktisk Oslo Vest-laget som var nærmest en trepoenger, mens bæringene står uten seier siden sin småheldige borteseier mot Fredrikstad for tre serierunder siden.

Bartestraff
Resultatet er ikke pent.

Hele Stabæk-laget har gått med på en avtale om ikke å fjerne hår mellom overleppa og nesa helt til neste seier er i boks. Søndag så de ut som en gjeng 80-tallsrockere med litt for mye testosteronnivå.

- Fredrik Berglund er verst, han ser så veldig dandy ut, mener Daniel Nannskog.

- Men Jon Inge Høilands ser også helt for jævlig ut.

Ikke overraskende er det hele Daniel Nannskogs idé, men selv om han og keeper Jon Knudsen ikke er helt enige om at det holder med en seier i cupen for å få fjernet den ulekre hårveksten, er det ingen tvil om at hele Stabæk-laget ønsker det bort så fort som mulig.

- Vi satser på at det forsvinner mot Bodø/Glimt på onsdag, sier sisteskansen, som hadde en god dag på jobben mot Lyn. Det medførte at Stabæk holdt nullen for andre gang denne sesongen, og mot Lyn var det faktisk ikke det defensive som var det største problemet. Lyns største sjanser kom faktisk på dødballer, alltid et aktivum når man har en spiller som Gustavino på laget.

Nannskog med høye skuldre
Sju-åtte målsjanser skapte Stabæk-laget, men til tross for flere gode muligheter så det aldri helt ut som om hjemmelaget skulle finne veien til nettmaskene. Lagets største sjanse sto Daniel Nannskog for nesten seks minutter på overtid, men alene med keeper var det en uvant, tam avslutning fra den svenske måltyven, og Johan Dahlin reddet enkelt.

- Det er vel litt symptomatisk for laget akkurat nå. I fjor hadde jeg fort satt en sånn sjanse, men nå er jeg litt ekstra spent, og skuldrene blir litt høye.

- Dessuten får jeg den på høyrefoten, og da er det vel egentlig ikke en hundreprosentsjanse, men mer en tiprosentsjanse!

Skuffet over innleggskvaliteten
Selv mener Jan Jönsson at fjorårets målkonge, som kun har scoret i én av årets syv serierunder, ville ha satt en tilsvarende sjanse for et år siden, men er mer oppgitt over at laget hans sliter med sistepasningene.

- Jeg er glad for at vi kommer oss rundt på siden, men altfor mange av pasningene går over og inn i tomrommet bak målet.

- Likevel skaper vi vel syv målsjanser i dag, og det bruker vanligvis å holde til et par scoringer.

Lyn ubeseiret borte
Kent Bergersen mener likevel at hans Lyn-mannskap skulle halt i land tre poeng.

- Vi hadde fortjent det, og jeg er oppgitt over alle ballene som smalt i treverket. Det er en kombinasjon av udyktighet og uflaks som gjør at vi ikke setter de der.

Selv om det ene poenget ifølge Lyn-sjefen «betyr svært lite», kan Bergersen likevel glede seg over én ting: Etter fire kamper på bortebane, er Lyn fortsatt ubeseiret!

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.