RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Skjermdump

Barton slipper straff

Sist oppdatert:
På grunn av språkvansker i det franske fotballforbundet.

Det er uklarhet rundt oversettelser av Bartons bemerkninger som gjør at Det franske fotballforbundets etiske komité sliter med å fatte en avgjørelse.

Den kontroversielle midtbanespilleren kalte Silva blant annet «pussy» og «a overweight ladyboy» – med andre ord et lite flatterende ord for et kvinnelig kjønnsorgan og en tjukk transvestitt.

– Vi har tatt en beslutning, og den er å si til forbundet at vi ikke kan bedømme saken i denne tilstanden, forklarer Laurent Davenas, som er president i den etiske komiteen.

– Alle må være enige, både de som anklager Barton og de som forsvarer ham, om en objektiv oversettelse av hans kommentarer. Hadde han skrevet på fransk, hadde vi sluppet dette, legger Davenas til.

Det var Paris Foot Gay, en amatørklubb med flere homoseksuelle spillere, som klaget Bartons kommentarer inn for den franske fotballigaen.

Forbundets etiske komité har myndighet til å suspendere engelskmannen, men er foreløpig altså hindret av språklige årsaker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere