*Nettavisen* Sport.

Bayern hardt rammet før cupfinalen

Bayern München jager sin annen strake cuptriumf i Tyskland. Men mot Borussia Dortmund lørdag er rødtrøyene plaget av skader. Her er Pep Guardiola i samtale med Bastian Schweinsteiger i klubbens drakter for neste sesong. Foto: Kerstin Joensson (Ap)

Bayern München jager sin annen strake cuptriumf i Tyskland. Men mot Borussia Dortmund lørdag er rødtrøyene plaget av skader.

Klubben kunne torsdag formiddag bekrefte at spanjolen Thiago Alcántara har slått opp en kneskade og må belage seg på lang tids behandling. Det innebærer blant annet at han mister fotball-VM.

I tillegg til at den 23 år gamle midtbanespilleren er ute, har rødtrøyene Bastian Schweinsteiger og Franck Ribéry på skadelisten.

– Disse tre spillerne er verdensklasse, men om de spiller 20 – 30 minutter eller ingenting i det hele tatt kommer ikke til å ha noen betydning lørdag, sa sportsdirektør i Bayern Matthias Sammer.

– Alle må gi alt og være villige til å dø for hverandre.

I tillegg til at Bayern vant cupen i fjor, har de denne sesongen allerede sikret seg ligagull. Det er et svært seiersvant lag Pep Guardiola tar med seg i ilden mot rivalene i Borussia Dortmund. Med seier får han overrakt sitt fjerde trofé siden han tok over laget i juni.

– Om vi taper kampen har ikke dette vært en bra sesong for meg lengre, sa Ribery, som sliter med en ryggskade. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.