RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bayern mot gull nummer 19

Sist oppdatert:
Bayern München kan sikre seg bundesligatittelen i helgen. Det blir i såfall klubbens 19. seriegull.

Bayern München snublet skikkelig forrige sesong, selv om det ble andreplass i Bundesliga bak Werder Bremen. Klubbledelsen var lei av alt oppstusset og tilnavnet «FC Hollywood». Derfor ble tøffingen Felix Magath hentet inn for å få orden på tingene.

Lørdag kan laget sikre seg seriemesterskapet og i Champions League tok laget seg videre fra gruppespillet, noe som også er et fremskritt for den tyske storheten.

Dersom Bayern München slår Kaiserslautern og Schalke 04 avgir poeng mot Bayer Leverkusen er gullet helt i boks. Skulle Schalke 04 slå Bayer Leverkusen, har de fortsatt en teoretisk mulighet til å ta igjen Bayern München. Men da må Bayern tape sine tre siste kamper, mens Schalke 04 må vinne sine og ta inn de 19 målene Bayern München har bedre målforskjell.

Makaay toppscorer
Mens Roy Makaay banket inn 23 mål i Bundesliga forrige sesong, har nederlenderen ikke funnet veien til nettmaskene like lett denne sesongen. Til nå har det blitt 13 nettkjenninger, men han har fått god hjelp i Bayern-angrepet.

Claudio Pizarro har scoret ti og unggutten Paolo Guerrero har bidratt med seks scoringer etter at han fikk sjansen. I tillegg har midtbanegeneralen Michael Ballack fått ballen i motstandernettet ni ganger.

Klubben tok sitt første seriegull i 1932 og årets blir det 19. i klubbhistorien. Det gjør dem til Tysklands suverene klubb. Nærmeste utfordrer er Nürnberg med ni seriemesterskap.

18 av seriemesterskapene har kommet fra 1967 og utover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere