Bayern München med massiv flyktninghjelp

KOM INN I VARMEN: Bayern München ønsker å hjelpe fyktinger som kommer til landet. Her er det Philipp Lahm som ønskes inn i Bayern München-varmen. FOTO: NTB scanpix

KOM INN I VARMEN: Bayern München ønsker å hjelpe fyktinger som kommer til landet. Her er det Philipp Lahm som ønskes inn i Bayern München-varmen. FOTO: NTB scanpix Foto: Matthias Schrader (Ap)

Den tyske storklubben ønsker å hjelpe flyktingene som strømmer til Europa.

04.09.15 10:46

Antallet flyktinger øker stadig vekk til Europa. Nå ønsker en av verdens største fotballklubber Bayern München å hjelpe de som har måtte forlate sine land, melder BBC.

Klubben er ventet å sette opp en treningsleir for flyktninger som kommer til Tyskland. Inne i leiren skal de forsørge flyktingene med mat, tysk språkkurs og fotballutstyr til barna.

Klubben vil også donere èn million euro (cirka 9,2 millioner norske kroner) til flykting-prosjekter.

- Bayern ser på det som et sosialt ansvar å hjelpe flyktingene, sier Bayern München-sjef Karl Heinz Rummenigge.

Tyskland forventer å ta i mot hele 800.000 flyktinger i år. Det er fire ganger mer enn hva landet tok i mot i fjor.

I tillegg vil også klubben sette fokus på flyktningsituasjonen i neste hjemmekamp mot Augsburg 12. september ved at spillerne holder et tysk barn i den ene hånda og en flyktning i den andre.

Som Tysklands desidert største klubb vil tiltaket ha stor slagkraft rundt omkring.

Også Bayerns største rival og serieleder Borussia Dortmund viste sin støtte til flyktningen under forrige ukes kamp mot Odd da de inviterte 220 flyktninger til å se kampen samtdig som de holdt bannere med «Velkommen flyktinger» opp før og under kamp.

- Du er nødt til å ta hatten av for supportergrupper som viser denne støtten. Du har klubber over hele Tyskland som som organiserer kamper med flyktninger, sier fotballekspert Raphael Honigstein.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=2Yo5UN-XTWcC0hEUS_IFEBJORe3nfwk04ziOEPOnKpnHirM0LB1lFLCAYv9PHQ1B3mindwKUGiGZQpUoXLIFHcYs-CyBxkvzEUHY_boOAoP9ln8rjWozG6o7b4SfFNQJgOVzMVue4Os&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.