Gå til sidens hovedinnhold

Bayern-profil i strupen på «Guds far»

- Det er bare han som kan si noe slik, sier fotballtungvekteren.

Bayern München seiler i medvind om dagen. Til tross for en litt svak forestilling mot Arsenal onsdag, ser det lyst ut for tyskerne.

Storklubben er klar for kvartfinale i Champions League, leder Bundesligaen klart og til sommerens kommer selveste Josep Guardiola inn i klubben.

Alt ligger til rette for at Bayern skal fortsette å være en av de dominerende klubbene i europeisk toppfotball i mange år framover.

Så sent som i fjor var tyskerne i finalen av Champions League, der det ble tap, og mange ønsker æren for det som nå skjer i klubben.

- Guds egen far
En av dem som mener han har hatt en finger med i spillet, er supertrener Louis van Gaal. Nederlenderen ledet Bayern München tilbake i 2009.

Van Gaal skal ha uttalt til media at klubbens suksess er mye takket være det han gjorde i sin tid, og at Guardiola er et bra trenervalg, fordi har «van Gaal»-filosofien.

Disse uttalelsene skal imidlertid ikke ha falt i god jord hos Bayern-ledelsen.

- Det er bare Louis van Gaal som kan si noe slik. Problemet til van Gaal er ikke at han tror han er Gud, men at han tror han er Guds egen far, sier Uli Hoeness til Telegraph.

- Om du ser verden fra den vinkelen, den van Gaal ser verden fra, så er det vanskelig å se hvordan verden egentlig ser ut, sier Bayern-direktøren.

- Ryddet opp
Hoeness mener ikke at van Gaal gjorde en dårlig jobb under sin tid i Bayern, men er bare oppgitt over nederlenderens arroganse.

- Van Gaal var en bra trener, som ryddet opp i rotet til Jürgen Klinsmann. Det er den rollen han har hatt i Bayerns utvikling de siste årene, sier Hoeness.

- Men det er også alt han har bidratt med. Han hadde heller ingenting å gjøre med at vi ansatte Josep Guardiola som ny trener, avslutter han.

Bayern München, Borussia Dortmund, Barcelona, Galatasaray, Real Madrid, Malaga, Juventus og Paris St. Germain er klubbene som er videre i Champions League.

Klokken 12 fredag vil det bli avgjort hvem som møter hverandre i kvartfinalen.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget