RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kai Pfaffenbach (Reuters/Scanpix)

Bayern-stjerne suspendert

Sist oppdatert:
Luca Toni skal være suspendert av sin egen klubb som følge av den flengende kritikken mot trener Louis van Gaal.

Trøbbelet i den tyske storklubben bare fortsetter. At forholdet mellom Toni og sjefen ikke er det beste, har vært kjent lenge. Nå synes imidlertid konflikten å være i ferd med å nå et klimaks.

Ifølge den tyske storavisen Bild skal ledelsen i Bayern nå ha suspendert Toni – hvilket betyr at han ikke er med i troppen til onsdagens mesterligamøte med Maccabi Haifa. Til grunn for beslutningen ligger Tonis friske angrep på trener van Gaal i et intervju med den italienske TV-stasjonen Rai 3 tidligere denne uka.

- I fire måneder har jeg hatt problemer med den mannen. Vårt forhold har ikke blitt bedre. Jeg vil hjem til Italia, så jeg kan score mål og komme tilbake på landslaget, sa Toni der.

- Uakseptabelt
Han omtalte videre forholdet til van Gaal som «så godt som over».

Uttalelsene har naturligvis kommet Bayern-sjefen for øret, og reaksjonen skal ikke ha latt vente på seg.

- Vi kan ikke akseptere slik oppførsel og har gjort det klart overfor ham, sa van Gaal tirsdag.

Han vil imidlertid ikke si noe om hvilke reaksjonsformer klubben eventuelt vurderte overfor sin stjernespiss.

- Det er opp til styret, sa van Gaal.

Toni er tidligere bøtelagt av klubben. Nylig forlot han arenaen i sinne etter å ha blitt byttet ut ved pause i seriekampen mot Schalke.

Manager Uli Hoeness har forsøkt å megle mellom partene – og hevder at treneren har ledelsens fulle støtte.

- Van Gaal har vår fulle støtte de neste ukene. Vi har sagt at vi i ro og mak skal prøve å løse disse problemene, sa han til Bild Zeitung tirsdag.

Sportslig trøbbel
Ro kan man nok uansett ikke regne med å få. Tyske medier har lenge spekulert i at van Gaals dager snart er talte. Kritikken stilnet på ingen måte etter at storklubben bare klarte 1-1 hjemme mot Bayer Levekusen søndag.

I øyeblikket er Bayern bare nummer sju på tabellen i Bundesligaen – seks poeng bak ledende Leverkusen. Det holder ikke mål.

I mesterligaen ser det i tillegg også smådystert ut. Fire poeng skiller fram til Juventus, som i øyeblikket innehar andreplassen i gruppe A. Dermed kan mesterligatoget ga onsdag – for et Bayern-lag som allerede har Frank Ribery og Arjen Robben på skadelista.

Og som om ikke det var trøbbel nok, ble forsvarsspiller Philip Lahm nylig bøtelagt for å ha kritisert klubben offentlig.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere