*Nettavisen* Sport.

Bayern tok sin femte tittel for året

Foto: Ahmed Jadallah / Reuters / NTB scanpix

Dette er verdens beste klubblag.

De vant den tyske serien allerede i april, hele seks serierunder før slutt, og fulgte opp med å slå erkerivalene Borussia Dortmund i Champions League finalen i mai.

1. juni ble trippelen sikret med seier over Stuttgart i finalen i den tyske cupen, før Chelsea ble beseiret etter straffesparkkonkurranse i UEFA Super Cup i august.

Lørdag tok Bayern München sin femte tittel i 2013, da Raja Casablanca ikke overraskende ble for enkel motstand i finalen i VM for klubblag.

Som om noen skulle være i tvil: de tyske mesterne kan dermed smykke seg med tittelen «verdens beste klubblag».

Overkommelig motstand
Tittelen kommer for så vidt ikke som noen stor overraskelse.

Foruten Ronaldinhos Atlético Mineiro, som sikret seg bronsemedaljen tidligere på lørdag, og Bayerns finalemotstandere fra Marokko, var de deltakende lagene i turneringen Auckland City (New Zealand), Monterrey (Mexico), Al-Ahly (Egypt) og Guangzhou Evergrande (Kina).

Lag som alle, med unntak av Raja Casablanca, har vunnet Champions League i deres verdensdel det siste året, men som vel ikke kan regnes som skikkelig motstand mot et Bayern München som har 14 seiere og to uavgjorte kamper - og ikke et eneste tap - i Bundesliga så langt i år.

Klasseforskjell
Og klasseforskjellen var da også tydelig i lørdagens finale, som ble spilt i marokkanske Marrakech.

Etter bare sju minutter fikk midtstopper Dante stå helt alene og motta ballen fra midtstoppermakker Jérome Boateng etter et hjørnespark, og brasilianeren fikk all verdens tid til å vende og dunke ballen i mål.

Midtveis i omgangen var det Thiago som fikk stå helt alene og doble ledelsen for tyskerne.

Drømmelørdag
Bayern fortsatte å føre kampen i andre omgang, men syv minutter før slutt fikk «vertene» fra Marokko en enorm mulighet til å redusere. Manuel Neuer viste imidlertid hvorfor han er førstekeeper hos tyskerne, da han mesterlig reddet innbytter Madibés forsøk fra kort hold.

Utenom det var ikke Casablanca i nærheten av å true Bayerns ledelse, som altså innkasserte sin femte tittel for året med 2-0-seieren.

Dermed kan Bayern München konstatere at den siste lørdagen før jul ble en aldri så liten drømmelørdag. Foruten VM-tittelen, gikk nemlig lagets to nærmeste utfordrere i Bundesliga, Bayer Leverkusen og Borussia Dortmund, på overraskende tap for henholdsvis Werder Bremen og Hertha Berlin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.