*Nettavisen* Sport.

Bayern-topp kaller Ødegaard «en vakker brud»

Den tidligere storscoreren Karl-Heinz Rummenigge fortsetter sitt frieri til stortalentet Martin Ødegaard. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Den tidligere storscoreren Karl-Heinz Rummenigge fortsetter sitt frieri til stortalentet Martin Ødegaard.

18.12.14 12:54

Dagen etter at Strømsgodsets midtbanespiller fylte 16 år fortsetter ryktene å florere om hvilken klubb han skal ende opp i. Bayern München er hyppig nevnt, og direktør Rummenigge gjør ingenting for å bremse ryktene.

På spørsmål fra Bild om mulighetene for at Ødegaard ender i Bayern, bruker 59-åringen en uvanlig sammenligning.

Mange friere

– Han er åpenbart en vakker brud. Og det er mange friere som står utenfor døren hans og venter. Men kanskje er det vi som er den vakre brudgommen, svarer Rummenigge, som tidligere har karakterisert Ødegaard som et «århundretalent».

Den tyske klubben skal, sammen med blant annet Arsenal, Real Madrid og Liverpool, være blant klubbene Ødegaard har besøkt i høst.

– Det er selvsagt en interessant spiller. Vi jobber så godt vi kan for å få ham. Men vi vet ikke hva han bestemmer seg for til slutt, legger Rummenigge til.

Ifølge den spanske sportsavisen Marca skal Bayern München ha tilbudt Ødegaard en femårskontrakt som vil gjøre ham svært godt betalt.

Lukrativt tilbud

Avisen mener å vite at Ødegaard, om han signerer, vil tjener 1 million euro (9,1 millioner kroner) det første kontraktsåret, noe som vil stige gradvis fram til 2,5 millioner euro (22,8 millioner kroner) det femte året.

Skulle det stemme, vil det bety at Ødegaard har mulighet til å bli en av fotballens aller best betalte tenåringer. Ifølge Marca skal tilbudet være det beste økonomisk sett for nordmannen.

Ødegaards far Hans Erik skal ha bedt de mange interesserte klubbene om mer tid før det blir tatt en avgjørelse om stortalentets fotballframtid. Det europeiske overgangsvinduet er åpent i hele januar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.