Bayern tror på Boateng-avtale

Foto: Jamie McDonald / Getty Images

Men klubben mister Miroslav Klose.

06.06.11 21:30

Sportsdirektør Karl-Heinz Rummenigge håper å fullføre en overgang for Jerome Boateng om kort tid.

Den tyske landslagsbacken kan ha gjort sitt i Manchester City etter bare én sesong på Eastlands. 22-åringen er ser nå ut til å være på vei tilbake til Bundesliga, der Bayern München venter med åpne armer.

Skuffende sesong
Boateng har slitt med skader, men har også tidvis fått lite tillit av manager Roberto Mancini i sin debutsesong i engelsk fotball. Kun 14 kamper fra start og to som innbytter ble det for tyskeren i Premier League.

Backen, som ble hentet City fra Hamburg i fjor sommer, skal ha informert Mancini om at han gjerne vil flytte tilbake til Tyskland.

- Jeg tror det er en sjanse for at vi kan bli enige om en avtale. Vi blir nødt til å vente og se, men dette vil uansett ikke gå i orden i løpet av to-tre dager, sier Rummenigge til tyske Kicker.

Uenige om pris
Manchester City har tidligere avkreftet at de ønsker å selge spilleren. Det som taler mest imot en overgang er avstanden mellom Citys prislapp på Boateng, og det Bayern er innstilt på å betale.

Ifølge Sky Sports vil City ha i overkant av 155 millioner kroner for backen, mens sørtyskerne foreløpig kun ønsker å tilby rundt 94 millioner kroner.

Om Boateng ender opp i Bayern blir han enda en viktig brikke i klubbens forsøk på å gjenreise hegemoniet som den beste klubben i Tyskland. Etter ansettelsen av trener Jupp Heynckes, har storklubben også sikret seg de to tidligere Schalke-spillerne Manuel Neuer og Rafinha (var sist i Genoa), og den unge spissen Nils Petersen fra Energie Cottbus.

Klose forlater skuta
Men om spiller hentes inn må det som regel også noen ut. Spissen Miroslav kose har etter alt å dømme spilt sin siste kamp for Bayern München.

- Dessverre førte ikke forhandlingene med Miroslav Klose fram. Vil ville gjerne at han skulle bli, men vi klarte ikke å komme til enighet om kontraktslengden, uttaler sportsdirektør Rummenigge.

Klose ønsker trolig en ny toårsavtale, men Bayern var ikke villig til å tilby mer enn et år til i klubben for 32-åringen. Den tyske landslagsspissen settes nå i forbindelse med både Valencia og Lazio.

- Jeg har hatt fire fantastiske og suksessfylte år i Bayern, og jeg vil takke dem varmt for det. Det var spesielt å spille for denne klubben, sier Klose, ifølge ESPN soccernet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.